PKK'nın kanlı saldırısı son anda önlendi

PKK'nın kanlı saldırısı son anda önlendi

Terör örgütü PKK'nın kanlı saldırısı son anda önlendi 2 polis memurunun yaralandığı saldırıda 70 kilo bomba yüklü araç ele geçirildi.

Hatay'ın Erzin ilçesinde önceki gece büyük bir faciadan dönüldü. PKK'lılar tarafından açılan ateş sonucunda 2 polis memuru hafif şekilde yaralandı.

Saldırının ardından yapılan aramalarda ise hükümet konağının önünde park eden araçta 70 kilo bomba ele geçirildi. Saldırıyla ilgili bir terörist yakalandı.

Hatay'ın Erzin ilçesinde önceki gece teröristler tarafından yapılan saldırının ardından güvenlik güçleri dün gün boyu operasyonlarını sürdürdü. Yapılan aramalar sırasında ilçe hükümet konağı yakınında park eden bir araçta 70 kilo bomba ele geçirildi. Saldırıya ilişkin Erzin Hükümet Konağı'nda açıklamalarda bulunan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, 1 teröristin, kan izlerinin takibi sonucu arazide yakalandığı bilgisini verdi.

Erzin ilçe merkezinde güvenlik kuvvetleri tarafından bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan arama çalışmaları sırasında şüphelenilerek durdurulan araçtan açılan ateş sonucunda çıkan çatışmada 2 polis memurunun hafif şekilde yaralandığını belirten Lekesiz, görevli güvenlik kuvvetlerinin açtıkları ateş sonucu teröristlerin kaçmak zorunda kaldığını söyledi. Vali Lekesiz, "Sıcağı sıcağına yapılan takip ve arama sonucunda teröristlerin kaçtığı araç, terk edilmiş vaziyette bulunmuş ve araçta yoğun kan izlerinin olduğu anlaşılmıştır. Araçta yapılan incelemede 2 adet el bombası ve 1 adet telsiz bulunmuştur. Terör örgütü mensuplarının gasp ettikleri ikinci araç da yine Başlamış köyü yakınlarında terk edilmiş halde bulunmuştur. İkinci araçta yapılan incelemede de yoğun kan izlerinden ve çaldıkları aracın sahibinden aldığımız değerlendirmelere göre teröristlerin 3 tanesinin ağır şekilde yaralandığı anlaşılmıştır." dedi.

4 aracın kullanılması sebebiyle polis Erzin'deki saldırıyı yaklaşık 15 teröristin gerçekleştirdiğini tahmin ediyor. 31 PF 611 plakalı araç şehir merkezinde polis ekiplerinin dikkati sonucu fark edilerek fünyeyle imha edilirken, dağlık alanda bulunan 80 DA 403 ve 31 P 4011 plakalı araçlarda da 5 adet el bombası, 3 telsiz, RPG tipi roketatar, 1 UZI marka silah, çok sayıda silaha ait mermi bulunmuştu. Erzin'den gasp edilen 4. araç ise polis tarafından kriminal incelemeye değer bulunmayarak sahibine teslim edildi. Diğer 3 aracın nereden gasp edildiği araştırılıyor.

VALİ: KUTSALI OLMAYAN BİR TERÖR ÖRGÜTÜYLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Teröristlerin kaçmalarının ardından yapılan aramalarda çok sayıda mühimmat ele geçirildiğini dile getiren Vali Lekesiz, şöyle devam etti: "Yapılan arama tarama faaliyetleri sonucunda yine terör örgütü mensuplarının kaçtığı aracın terk edilmiş olduğu ve araçta yine aynı şekilde yoğun kan izlerinin olduğu anlaşılmıştır. Erzin Hükümet Konağı önünde teröristler tarafından bir şekilde park edilmiş haldeki araçta yaklaşık 70 kilo patlayıcı, bomba imha uzmanlarımız tarafından, teröristlerin patlatmasına imkan verilmeden etkisiz hale getirilmiştir. Arama faaliyetleri olumlu sonuç vermiş ve 1 terörist yaralı olarak arazide yakalanmıştır. Kendisi gibi en az 2 tanesinin daha yaralı olduğunu ve yakın bölgede olabileceklerini söylemiş ve buna ilişkin arama tarama faaliyetleri de devam etmektedir."

Hafif yaralı olan 2 polis memurunun tedavisinin Osmaniye Devlet Hastanesi'nde devam ettiğini ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını anlatan Vali Lekesiz, "Ramazan ayında üstelik de Kadir Gecesi'nden bir gün önce kardeş kanı dökmek isteyen, hiçbir kutsalı olmayan bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Bu vesileyle tüm halkımız, bir kez daha örgütün iç yüzünü bir kez daha iyi anlamıştır diye değerlendiriyorum." dedi. Bu arada Amanoslar'da gece başlayan takip, dün gün boyu devam ederken Erzin ilçesi Başlamış köyü Şahintepesi mevkiinde orman yangını başladı. İddiaya göre teröristler, kendilerini takip eden askeri birliklerden rahatça kaçabilmek için ormanı ateşe verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.