PKK'nın Karadeniz ekibi çöktü

PKK'nın Karadeniz ekibi çöktü

Teröre Karadeniz darbesi... Amasya'da 9 Nisan günü 2 askerin şehit olduğu bombalı saldırıyı düzenleyen grupla çatışma çıktı. Örgütün Karadeniz'deki bir numarası Mahir Koç ile bir terörist ölü ele geçti

Terör örgütü PKK'nın Karadeniz yapılanması ağır darbe aldı... 9 Nisan günü Amasya'nın Çiğdemlik Köyü'nde terör örgütünce düzenlenen bombalı saldırıda 1 astsubay ile 1 er şehit olmuş, 5 asker yaralanmıştı. Saldırı sonrası başlatılan operasyon kapsamında gece sıcak temas sağlandı. Jandarma Özel Harekat'ın da katıldığı çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi.
 
'BAHOZ'UN KORUMASI
 
Teröristlerden biri, örgütün sözde Karadeniz bölge sorumlusu 'Celal Başkale' kod adlı Mahir Koç (33). Koç'un Samsun'un Ladik İlçesi'nde 2010 yılında 2 polisin şehit edilmesi ve Karadeniz bölgesindeki birçok eylemin sorumlusu olduğu belirlendi. Örgütün önemli elebaşlarından 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in yakın korumalığını yaptığı da öğrenildi.
 
Ormanözü Köyü yakınlarında çıkan çatışmayla ilgili bilgi veren Amasya Valisi Abdil Celil Öz şunları söyledi: İl Jandarma, Jandarma Bölge Komutanlığı, Özel Harekat ve komando birliklerimiz ile planlı çalışma yürüttük. Saat 00.00'da temas sağlandı. 'Dur' ihtarına uymayan
 
2 teröristle çatışma yaşandı. Teröristler ölü olarak ele geçirildi. 2 Kalaşnikof tüfek, şarjör, mermi, el bombaları ve patlayıcı yapımında kullanılan maddeler ele geçirildi. Malzemeler 9 Nisan'da patlatılan malzemelerle aynı nitelikleri taşıyor. Teröristlerden biri Karadeniz bölge sorumlusu Celal Başkale kod isimli Mahir Koç'tur. Bu operasyonla terör örgütünün Karadeniz bölge ekibi çökertilmiştir. Önemli bir darbe oldu.
 
REŞADİYE'NİN FAİLİ
 
- 2008'de Giresun Dereli'de 1 askerin şehit edilmesi, n 2009'da Tokat Reşadiye'de 7 askerin şehit edilmesi n 2010'da Ordu Akkuş'da jandarma trafik ekibine yönelik saldırıda 1 uzman çavuşun şehit edilmesi, 2 askerin yaralanması n 2010'da Giresun'un Kümbet yaylasında 1 askerin şehit edilmesi n 2010'da Samsun Ladik'te 2 polisin şehit edilmesi n 2010'da Sinop Gerze'de askerin yaralanması eylemlerine karıştığı belirtildi.
 
KONUŞMALARI DEŞİFRE OLMUŞTU
 
Koç'un bölgede eylem yaptığı 3 terörist de Haziran 2011'de Sivas'ta ölü ele geçirilmişti. Suriye uyruklu İmad İbach'ın da Reşadiye saldırısınının sorumlularından olduğu telsiz konuşmalarına takılmıştı. Koç'un telsiz kodunun ise Zigana olduğu açıklandı.
 
Kaynak: AKŞAM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.