PKK'nın Patlayıcı Deposu Bulundu

PKK'nın Patlayıcı Deposu Bulundu

Batman'ın Sason ilçesinde düzenlenen "Doğan-13 Şehit Geçici Köy Korucusu Abdullah Avcı Operasyonu"nda terör örgütü PKK'ya ait patlayıcı deposu bulundu.

Batman'ın Sason ilçesinde düzenlenen "Doğan-13 Şehit Geçici Köy Korucusu Abdullah Avcı Operasyonu"nda terör örgütü PKK'ya ait patlayıcı deposu bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca öncelikle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, huzur ve güven ortamının sürdürülmesi amacıyla terör örgütü mensuplarının barınabileceği alanlara yönelik operasyonel faaliyetlere aralıksız devam edildiği bildirildi.

Heybeli köyü Küçük Tepe bölgesinde barınan bir grup teröristin bombalı saldırı hazırlığı yaptığı istihbaratı üzerine "Doğan-13 Şehit Geçici Köy Korucusu Abdullah Avcı Operasyonu" icra edildiği kaydedilen açıklamada, güvenlik güçlerince terör örgütüne ait patlayıcı deposunun bulunduğu belirtildi.

Depoda 2 kilogram C4 patlayıcı, 25 kilogram amonyum nitrat, 5 bin metre bobin teli, 200 metre elektrik kablosu, 12 elektrik ve 9 koli bandı, 5 silikon ile çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği bilgisine yer verilen açıklamada, mayın ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemelere Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderilmek üzere el konulduğu, yaşam malzemelerinin ise olay yerinde imha edildiği ve patlayıcı deposunun kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Örgüt mensuplarının yakalanması için operasyonlara devam edilmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak maksadıyla terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.