PKK'nın polis gücü fotoğrafına açıklama

PKK'nın polis gücü fotoğrafına açıklama

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, bazı basın yayın organlarında yer alan Cizre'de PKK'nın sözde asayiş birimi kurduğu iddiasına yönelik haberlerin araştırıldığını söyledi.

PKK, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 'asayiş' birimleri oluşturdu, yol kesip kimlik kontrolü yaptı. PKK'lılar tarafından kurulduğu belirtilen YDG-H adlı grup, Cizre'de tören düzenledi. Askeri düzen içinde sıraya girdiği görülen PKK'lıları vatandaşlar da izledi. Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ve PKK bayraklarının açıldığı törende yüzleri maskeli ve tek tip kıyafetli PKK'lılar yemin edip asayiş teşkilatının diplomasını aldılar.


Yüzü kapalı bir PKK'lı tarafından okunan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: "Diyarbakır'da Nevruz kutlamalarında ilan edilen demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa hamlesiyle birlikte yılların özgürlük mücadelesi yeni bir sürece girdi. Kürt ve Kürdistan'ın varlığının kabul edilmeye başlandığı bu süreçle birlikte temel mücadele alanının yeni özgür yaşamı inşa etme olacağı kesindir. Bunun ilk ve temel ayağı şüphesiz öz savunmadır. YDG-H olarak öz savunma endeksli asayiş güçlerini oluşturmayı tarihsel bir sorumluluk olarak üstleniyoruz." Üniformalı PKK'lılar daha sonra şehir merkezinde yol kontrolü yaptı. Lastik yakıp yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti.

Validen açıklama: "Araştırıyoruz"
Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, bazı basın yayın organlarında yer alan Cizre'de PKK'nın sözde asayiş birimi kurduğu iddiasına yönelik haberlerin araştırıldığını söyledi.
Vali Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cizre'nin Nur Mahallesi'nde önceki gün akşam saatlerinde çoğunluğu küçük yaştaki çocukların oluşturduğu bir grubun, yola barikat kurup eylem yapmaya çalıştığını söyledi. Güvenlik güçlerinin anında müdahale ederek grubu dağıttığını belirten Özkan, "Söz konusu haberdeki fotoğrafın başka yere ait olduğunu düşünüyoruz. Konuyla ilgili araştırmamız sürüyor" diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.