PKK'nın "Şarlatan"ı Hıristiyan Çıktı

PKK'nın "Şarlatan"ı Hıristiyan Çıktı

İslam karşıtı PKK'nın yönetim kadrosunun Hıristiyanlık dinini benimsediği iddialarının ispatı niteliğinde fotoğraflar ortaya çıktı.

Yeni Akit, terör örgütü PKK'nın yönetim kadrosunun Hıristiyanlık dinini benimsediği iddialarını güçlendiren fotoğraflara ulaştı. Fotoğraflar, PKK'nın sözde eyaletlerinden Garzan'ın Sorumlusu Sabri Başkale kod adlı Fethi Şarlatan'ın Hıristiyan olduğunu ortaya koyuyor.

KİLİSE VEYA BİR EV 

18.05.2008 tarihli fotoğraflarda görülen mekanın Şarlatan'a ait bir yer mi yoksa bir kilisemi olduğu belirlenemezken, PKK yöneticisinin önünde poz verdiği duvardaki “haç işaretli Hz. İsa resmi” dikkat çekiyor. PKK yöneticisi Şarlatan'ın gülümseyerek poz verdiği mekanın baştan sona Hıristiyanlık figürleri ile donatılmış olduğu görülüyor.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


ŞARLATAN KİM?

Van Başkale'li olduğu için bu kod ismi aldığı ifade ediliyor. Örgütün sözde eyaletlerinden Garzan'ın sorumlusu. Dağlıca ve Siirt'in Eruh ilçesinde 7 Mehmetçiğin şehit edildiği PKK saldırılarını planlayan isimlerden biri. Hakkında Diyarbakır 4, 5 ve 6. Ağır Ceza Mahkemelerinin yakalama emri bulunuyor. Nazımiye saldırısını da organize eden biri. Tunceli, Bingöl, Erzincan, Sivas ve Karadeniz bölgesindeki çok sayıda kanlı eylemin emrini veren ve yöneten Şarlatan'ın bugüne kadar onlarca asker, polis ve korucunun şehit edilmesi ve yaralanmasından sorumlu olduğu belirtiliyor. Örgütün sözde Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın Türkiye kırsalındaki “sağ” kolu olduğu ifade edilen Şarlatan hakkında 2008'in sonunda basında bir operasyonda “öldürüldüğü” haberleri çıkmış, ancak daha sonra “kıl payı kurtulduğu” belirtilmişti. Örgütün en etkili ilk 10 isminden biri.

HALKIN İSLAM'LA ASİMİLE EDİLDİĞİ SAVUNULUYOR 

Terör örgütünün halkı asimile ettiği iddiasıyla İslam karşıtı bir çizgi izlediği biliniyor. Gerek teröristbaşı Öcalan'ın AİHM'e yaptığı başvuruda yer verdiği ifadelerde, gerekse PKK itirafçılarının ifadeleri ve BDP'li milletvekillerinin İslami konularla ilgili açıklamalarında bu açıkça görülüyor.

KCK'NIN KENDİLERİNİ AZINLIK GÖSTERMESİ

İnternete düşen bir video kaydında dağdaki PKK'lıların ezan ve namazla dalga geçtiklerini görülüyordu. PKK'nın gizli şehir yapılanması KCK ile ilgili davada ifadelerinin Kürtçe alınmasını isteyen tutuklu sanık Hatip Dicle'nin gerekçe olarak Lozan Antlaşması'nın 37, 39 ve 42'nci maddelerini göstermesi şaşkınlıkla karşılanmıştı. Çünkü bu maddeler gayrı müslimleri kapsıyor ve onlara bir takım haklar sağlıyor.

HIRİSTİYANLAŞTIRMA FAALİYETLERİ

Tüm bunlar akıllara, bölge halkının Hıristiyanlaştırılması faaliyetlerini getiriyor. Misyonerlerin 14 Temmuz 2010'da Mersin BDP Siyaset Akademisi'nin açılışında BDP Milletvekili Ayla Akat Ata'ya Türkiye'nin farklı şehirlerinde Kürt Kilisesi kurmak istediklerini ilettiği bilgisi basında yer almıştı. Ayla Akat Ata'nın da "Kürtlerin İslamiyet'i kabul etmeleriyle birlikte Araplar tarafından sömürülerek Kürt kimliklerinden uzaklaştırıldıkları" görüşünü dile getirdiği ileri sürülmüştü.

MEHDI ZANA: KÜRTLERIN ASIL DİNİ ZERDÜŞTLÜK

Eski Diyarbakır Belediye Başkanı Mehdi Zana da 2007'de Kürtlerin asıl dinlerinin Zerdüştlük olduğunu belirtmişti. Terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen 'Ülkede Özgür Gündem' gazetesinin Türkiye, İran ve Irak'taki 300 PKK'lı üzerinde yaptığı anketin sonucuna göre, PKK'lıların en çok beğendiği önderler Zerdüşt ile Hz. İsa.

Kaynak: Fatih Akkaya / Yeni Akit

Etiketler :