PKK'nın suikast listesi iddiası

PKK'nın suikast listesi iddiası

stanbul polisinin, Kandil'den gelen teröristin üzerinde liste yakaladığı iddiası ortalığı karıştırdı. İddiaya göre, listede PKK'nın 15 Haziran sonrası için hazırladığı kaos planı ortaya çıktı. Suikast listesinde Emre Uslu, Önder Aytaç ile Diyarbakır Emniy

 İstanbul'da yakalanan teröristin sorgusu, PKK'nın eylemsizlik kararını kaldıracağı 15 Haziran sonrası için hazırladığı suikast listesini gözler önüne serdi.

İstanbul Terörle Mücadele ekipleri, Kandil'e eğitim için gençlerin gönderildiği bilgisi üzerine iki şahsı takibe başladı. Bayram G. ve Mehmet D.'nin BDP gençlik kollarından bazı gençleri kırsala hazırladığı tespit edildi. İrtibatlı oldukları R.K. (21) takibe alındı, Kandil dönüşü 17 Mayıs'ta, otogarda yakalandı. Mehmet D. ve Bayram G. de gözaltına alındı.

Akşam gazetesinin haberine göre, R.K., sorgusunda uzman polisler ile PKK ve terör üzerine tartıştı, ardından pişmanlık yasasından faydalanmak istedi. Örgüt kamplarında eğitim alan R.K., polise 'Aranmamak için eylemler öncesi sabıkasız kişiler seçiliyor' dedi.

KANDİL'E 'MİSAFİR' GİTTİ R.K.'nın polise şu bilgileri verdiği öğrenildi: 'Eğitimden sonra talimatlar doğrultusunda 8 Mart'ta İstanbul'a gelip ailemin yanına yerleştim. Aranıp aranmadığımı öğrenmek için örgütün el koyduğu kimliğimi yenilettim. Aranmadığımı anlayınca pasaport çıkartıp tekrar Kuzey Irak'a gitmek için 'Rezzan' kod adlı örgüt üyesine 'Size misafirliğe gelebilir miyim' diye mesaj attım. Olumlu yanıt alınca Habur'dan geçiş yaptım. Rezzan bana 3 kişilik Öz Savunma Birliği kurduktan sonra yapılacak faaliyetleri anlattı.' SALDIRI GEREKÇESİ KCK R.K.'nın verdiği bilgilere göre örgüt sansasyonel eylem için isim listesi hazırlamış, 15 Haziran sonrası hedeflenmiş. R.K., 'Diyarbakır'da görülen KCK davasının fikir babası oldukları için Önder Aytaç ve Emre Uslu seçildi. Polis müdürleri olarak da Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Batman Emniyet Müdür Yardımcısı Samih Teymur ve Eğitim Daire Başkanlığı'nda görevli Emniyet Müdürü Fatih Balcı hedefti' dedi.

Örgüt, R.K.'dan hedefteki kişilerle ilgili çalışmaları rapor etmesini istemiş. R.K.'ya 'Artık BDP'ye ait legal kurumlara gitme. Eylem istenirse bomba ve düzenek kuryeyle sana ulaştırılacak. 15 Haziran'dan sonra gelişecek olaylara göre eylemler şekillenecek' denilmiş.

BİLGİLER İNTERNETTEN R.K., kendisine örgüt tarafından 300 dolar verildiğini belirtti, eylem düzenlenecek kişilere ilişkin bilgi topladığını söyledi. R.K., 'Bu şahıslarla ilgili bilgileri Oda TV sitesinde bulabileceğim söylendi. Laptoptan internete bağlanarak bu kişileri araştırdım, keşif çalışmalarına başlamıştım' dedi.

TAHMİNLERİ TUTMUŞTU Gazeteci Uslu, 27 Nisan'da kaleme aldığı 'Kontrolsüz PKK grupları Karadeniz'de eylem yapabilir' başlıklı yazısında 4 Mayıs'ta gerçekleşen konvoy saldırısının sinyallerini vermişti. 17 Mayıs'taki yazısında ise örgütün Bolu, Karabük civarında yol kesebileceğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.