PKK'nın 'Taraf'ı öldürülenlere 'can' dedi

PKK'nın 'Taraf'ı öldürülenlere 'can' dedi

Sözcü ve Taraf aynı haberi, farklı bakış açısıyla verdi. Taraf PKK'lıya "Can" dedi, Sözcü "Hain leşi" dedi.

Bugün Türk medyasında iki gazete iki bakış açısına dikkat çekeceğiz. Bir tarafta Sözcü, öbür tarafta adıyla müsemma Taraf.. İkisinin verdiği haber aynı haber ancak üsluplar farklı.. Hakkari Şemdinli'deki olayları manşetine taşıyan gazetelerin bakış açıları iletişim fakültelerinde ders olarak anlatılacak, belki de günlerce tartışılacak cinsten..

Taraf gazetesinin bugün sürmanşetinden verdiği "Hakkâri'de kanlı pazar"  haberinden kullandığı dil yeni bir tartışmayı başlattı. Daha önce de şehit haberlerinde kullandığı dille tepki çeken gazete yine benzer bir üslup kullandı.

TERÖRİST CAN MIDIR

"Türkiye otuz yıllık savaşın en korkunç safhalarından birini yaşıyor. Şemdinli'de ateş sürerken, PKK Hakkâri'de Geçimli, Üzümlü ve Karataş karakollarına baskın düzenledi" spotuyla verdiği haberde şehitlerle çatışmada ölen PKK'lıları bir tutan gazete "Bir gecede 22 can gitti" dedi. Taraf'ın bu tavrı bir kesim arasında tartışılmaya başlandı bile: Terörist can mıdır?

SÖZCÜ: HAİN LEŞİ

Diğer tarafta ise Sözcü gazetesinin kullandığı üslup.. Şehit haberleri üzerinden Başbakan Erdoğan'ı ve iktidarı da eleştiren gazete "10 yıldır aynı masal yeter Tayyip" manşetini attı. Gazetenin PKK'lılar için kullandığı tanımlama ise "Hain leşi" manşetin tamamını şehitlere ayıran gazete alt sütunda verdiği fotoğrafa bu manşeti attı:

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.