PKK'nın tek derdi bu!

PKK'nın tek derdi bu!

PKK'nın demokratikleşme paketinden sonra sergilediği tavır neyi temsil ediyor? İşte Başbakan'ın siyasi danışmanıdan bu soruya yanıt...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, demokratikleşme paketi üzerinden PKK'yı topa tuttu.

PKK'nın Kürtlerin sıkıntıları çözme konusunda artık rol sahibi olmadığını söyleyen Akdoğan'a göre PKK'nın tek derdi örgütün varlığının devamı.

Akdoğan'a göre paketi yok sayan anlayışın öne sürdüğü iki konu var:

KCK'lı mahkumlar ve Öcalan'ın durumu

"Kürtlerle ilgili konuların artık PKK için çözümle ilişkili bir anlamı kalmamış görünüyor, varsa yoksa mesele örgütün ne olacağı” ifadelerini kullanan Akdoğan, Star gazetesinde yayımlanan “Örgüt, Kürtleri ne kadar umursuyor?” başlıklı yazısında şunlara değindi.

...Örgütlülük, hem demokrasinin gelişiminde kolaylaştırıcı bir etki yapabiliyor, hem de bireysel olanı örselediği oranda özgürlüğü zayıflatan bir olumsuzluğa sebep olabiliyor.

Örneğin Kandil’in pakete yönelik tavrı örgütün dayandığı kitlenin haklarını nasıl umursamaz davrandığını göstermesi açısından ibret vericidir. Demokratik reformları ‘çözümsüzlük adımı’ gibi takdim eden Kandil, çok net bir şekilde Kürtlerin hak elde etmesini değil kendisinin örgütsel hedeflerine yaklaşmasını dert ediyor. Nitekim paketi yok sayan anlayışın öne sürdüğü iki konu var:

KCK’lı mahkumlar ve Öcalan’ın durumu... Kürtlerle ilgili konuların artık PKK için çözümle ilişkili bir anlamı kalmamış görünüyor, varsa yoksa mesele örgütün ne olacağı...

ÖRGÜTE TATMİN

PKK muhiplerinin Kandil’in tatminini öne çıkarması, Kürt kitlenin ne dediğini umursamaması bu yüzden şaşırtıcı değil. “Kürt bireyi tatmin yerine örgütü tatmin edin”çağrısı yapanlar meseleyi hak zemininden örgütsel hedefler zeminine yani ideoloji alanına çekiyorlar ve kitleye haksızlık yapıyorlar.

MHP'NİN DURUMU İRONİK

PKK ve BDP’nin derin hoşnutsuzluğuna rağmen hala MHP sözcülerinin PKK’ya taviz yorumları yapması da ayrı bir ironi...

Demokratikleşme paketinin, Gezi olaylarına ve İmralı görüşmelerine endekslenerek yorumlanması da çok doğru değil...

Bugün Türkiye’de sadece Kürtlerin ve Alevilerin değil muhafazakar kesimin de hala bir kısım talep ve beklentileri bulunuyor. Ancak demokratikleşme tedrici bir şekilde, bir zihniyet değişimiyle birlikte gerçekleşiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.