PKK'ya Ağrı'da büyük darbe

PKK'ya Ağrı'da büyük darbe

Ağrı'da PKK'nın yeraltı sığınağında yüzlerce silah ele geçirildi.

Kış için silah ve mühimmat depolamaya çalışan bölücü terör örgütü PKK`ya Ağrı`da büyük bir darbe indirildi. Yurt dışından getirilen ve Cumaçay Köyü yakınlarında yeraltında yapılan sığınakta saklanan silah ve mermiler, dedektörlerle yapılan aramada ortaya çıkarıldı.

Operasyonda suikast silahı olarak bilinen 64 Kanas, 131 Kalaşnikof tüfek, 151 Bixi makinalı tüfek ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, bir ihbarı değerlendiren Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ve Pasinler Jandarma Özel Hareket Tabur Komutanlığına bağlı ekipler, Ağrı merkeze bağlı Cumaçay Köyü bölgesinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Ağrı- Kars karayolunun 33`üncü kilometresindeki Simo Deresinde geçmiş yıllarda sığınak olarak kullanılan yerlerde dedektörlerle yapılan aramalarda PKK`nın silah deposu bulundu. Yurt dışından getirilerek kış öncesi depolanan 64 Kanas tüfeği, 131 Kalaşnikof piyade tüfeği ve 151 PKMS Bixi makineli tüfek ile bu silahlara ait 346 fişek ele geçirildi. Silahlara el konurken, soruşturma başlatıldı.

2 TUTUKLAMA

Öte yandan yine Ağrı`nın Doğubayazıt ilçesinde yürütülen çalışmalar sonucunda `Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak` suçundan aranan E.B. Iğdır yolu üzerinde bulunan bir şantiyede yakalandı. Terör örgütüne üye olmaktan aranan R.Ö. ise kendi isteği ile teslim oldu. E.B. ve R.Ö. ilk sorgunun ardından tutuklanarak cezaevine kondu




Etiketler :