PKK'ya Kazan Vadisi'nde göz açtırılmıyor

PKK'ya Kazan Vadisi'nde göz açtırılmıyor

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kazan Vadisi girişinde bulunan Kavuşak köyü yakınlarında terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında sıcak çatışma çıktı. Çatışmada 1 üsteğmenin şehit olduğu bildirildi...

Operasyonların yoğun olarak yaşandığı Hakkari bölgesinde sabah saatlerinde Çukurca İlçesi'nin Kazan Vadisi'nde bir grup PKK'lının tespit edilmesini ardından bölgeye operasyon yapıldı. Özel eğitimli komandoların sabah saatlerinde sevk edildiği bölgede sıcak temasın sağlandığı belirtildi. Çatışmanın hemen ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan da art arda havalanan kobra tipi helikopterlerin PKK'lıların yuvalandığı bölgeleri ateş altına aldığı belirtildi.

AMBULANS HAREKETLİLİĞİ

Çatışmanın sürdüğü saatlerde Hakkari kent merkezindeki Fatih Kışlasına ise peş peşe helikoplerler indi. Bu arada ambulans hareketliliği de yaşandı. Çatışmada ölü ve yaralının olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

ÖZEL BİRLİKLER KAZAN VADESİ'NDE

Çukurca'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kazan Vadisi'ndeki sıcak çatışmaların sürüyor. Buradaki çatışmalara, Jandarma Özel Harekat ile Kayseri ile Bolu Komando Tugayları'ndan gelen özel birliklerin katıldığı belirtildi. Kazan Vadisi'nin Kobra helikopterler desteğinde abluka altına alındığı ve çıkan çatışmalarda şu ana kadar 4 askerin yaralandığı ve çok sayıda PKK'lını da etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

OPERASYON BÖLGESİNDE 2 SİVİL YARALI

Çukurca'nın Kazan Vadisi'nde bulunan Kazan köyü'nde ise 2 kadının yaralandığı belirtildi. Kazan Köyü'nden Aziza Çetin ile Keziba Çetinkaya'nın operasyonlar sırsında yaralandıkları ileri sürüldü. Helikopterlerden atılan bombaların şarapner parçalarından yaralandıkları ileri sürülen Aziza Çetin'in durumunun ciddi olduğu ve Çukurca'da yapılan ilk müdahalenin ardından Hakkari'ye sevk edildiği, diğer yaralalı Çetinkaya'nın ise Çukurca'ya getirilmeden ambulansala Hakkari'ye gönderildiği belirtildi.

ÇUKURCA'DA KEPENKLER KAPALI

Bu arada Çukurca Sağlık Ocağı önünde polis ve jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Bu gelişmeler üzerine Çukurca ilçe merkezinde ise kepenkler kapatıldı. Sabah saatlerinde 2 savaş uçağının da Çukurca İlçesi üzerinden geçerek sınıra dağru gittikleri görüldü. Operasyonlar nedeniyle Kazan Vadisi'ne giriş çıkışlarda yasaklandı. Bölgedeki gelişmelerle ilgili yetkililer tarafından ise bir açıklama yapılmadı.

 

Kaynak: DHA 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.