PKK'ya 'silah bırak' çağrısı

PKK'ya 'silah bırak' çağrısı

Üyelerinin çoğunluğunu Kürt asıllı gazetecilerin oluşturduğu GAP Gazeteciler Birliği'nden PKK, Hükümet,Muhalefet ve halka çağrı:

Tırmanan terör olaylarına Güneydoğu’dan tepkiler gelmeye devam ediyor. Bölge illerinde temsilcilikleri bulunan GAP Gazeteciler Birliği, PKK tarafından yapılan saldırıları kınarken, terör örgütüne ‘şartsız’ silah bırakma çağrısı yaptı.

 

Üyelerinin çoğunluğunu Kürt asıllı gazetecilerin oluşturduğu GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Vakit’e yaptığı açıklamada, cumhuriyet tarihinde ilk defa Kürtlerin sosyal ve kültürel haklarına önem verildiği, sorunlarına da çözüm arandığını belirterek, PKK tarafından ortaya koyulan eylemlerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

PKK’ya yapılan çağrıda, “İyi niyetli ve samimi olarak atılan adımlara karşılık silahla cevap verme” denilirken, demokratik açılım projesi hatırlatılarak, “Devletin şefkatle açılan ellerine kurşun sıkılmaz. Sıkılırsa bu topyekûn tüm halka sıkılmış olarak kabul edilir” uyarısı da yapıldı.

“HÜKÜMET VE MUHALEFETE DÜŞEN GÖREVLER”

Çoğunluğu Kürt asıllı gazetecilerden oluşan birlik diğer taraftan hükümete ‘demokratikleşme sürecinde geri adım atma’, muhalefet partilerine ise, ‘Çözümü OHAL’de, İmralı’da ve askeri yöntemlerde arama. Çözümün yeri TBMM’dir’ çağrısı yaptı.

KURUMLARA ÇAĞRI: DERHAL İÇ TEMİZLİK YAP

Kurumlara da uyarılar yapmayı ihmal etmeyen birlik, “PKK ile bölge halkını ayırt et, inanç değerlerine saygı göster, toplum mühendisliğine son ver, eşitlik ilkesine sahip çık ve devlet millet kaynaşması için gerekli adımları at. Derin çetelere hizmet eden personelleri korumaktan vazgeç, derhal iç temizlik yap” mesajı gönderdi.

BÖLGE HALKINA ÇAĞRI: PKK’YI ŞİDDET EYLEMLERİNDEN VAZGEÇİRELİM

Yapılan çağrıda bölge halkına da seslenilerek, “PKK bir taşeron örgüttür. Halkın sorunlarını değil Öcalan ve Karayılan’ın geleceği için mücadele vermektedir. Öcalan ve Karayılan’ın çıkarları uğruna geleceğimizin yok edilmesine izin veremeyiz. Hep birlikte dik durarak PKK’yı şiddet eylemlerinden vazgeçirelim” denildi.

BİTLİS’TE DE ‘SİLAH BIRAK’ ÇAĞRISI

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri de, ortak basın açıklaması yaparak PKK’nin silah bırakmasını istedi. Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nda toplanan STK temsilcileri adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nevzat Turgut, Türkiye genelinde yaşanan olaylardan endişe duyduklarını dile getirdi. PKK’nın silahlı eylemlerine son vermesi gerektiğini belirten Turgut, “Şiddet ve çatışma ortamının son bulmasını, Kürt sorununun şiddetle değil, meşru yollardan çözülmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. Bu arada Van’da 30 STK, ortak açıklama yaparak “Şiddete hayır, diyaloğa evet” çağrısında bulundu.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ-VAKİT

Etiketler :