PKK'ya 'sivil katliamları artırın!’ emri!

PKK'ya 'sivil katliamları artırın!’ emri!

Örgütün sözde askeri kanat sorumlusu Fehman Hüseyin’in bu kapsamda ‘sivil katliamları artırın!’ talimatıyla eyleme katılmayan teröristleri ‘infaz’ emri verdiği telsiz konuşmalarında ortaya çıktı.

Gaziantep’te 9 sivili katleden terörörgütü PKK’nın, her bölgede eylem arayışına girdiği tespit edildi.

Örgütün sözde askeri kanat sorumlusu Fehman Hüseyin’in bu kapsamda ‘sivil katliamları artırın!’ talimatıyla eyleme katılmayan teröristleri ‘infaz’ emri verdiği telsiz konuşmalarında ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, terör örgütünün askeri kanat sorumlusu olan Dr. Bahoz-Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’in sivil katliamdan sonra sözde eyalet/bölge sorumlularına verdiği telsiz talimatlarını kayda aldı.

İstihbarat raporunda, Suriyeli Fehman Hüseyin’in, “Herkes bulunduğu yerde silahlı-bombalı eylem düzenleyecek. Eylem yapmadan gelenler Kandil’de sorguya alınacak” şeklinde emir verdiği ifade edildi. Asker ve polise dönük terörist saldırıların talimatını veren Hüseyin’in, “Eylem yapmayanlar Kandil’de sorgulanacak” şeklindeki ifadesiyle teröristlere örtülü olarak infaz edilecekleri tehdidinde bulunduğu belirtildi.

‘VEKİL KAÇIRIN’ TALİMATI

PKK’nın ayrıca, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılıp serbest bırakılmasının ardından AK Parti’nin Doğu ve Güney doğu milletvekillerinin kaçırılması yönünde de talimat verdiği belirlendi.

İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan gelen bilgi üzerine İçişleri Bakanlığı bölge illerin valilerini “gizli” ibareli bir yazıyla uyardı. Bakanlık, silahlı örgüt mensuplarının seçim bölgelerine gelen milletvekillerini kaçırmayı planladığına dikkat çekerek olası eylemlere karşı her türlü güvenlik önlemlerinin alınmasını talep etti.

AMAÇ KAOS OLUŞTURMAK

Terör uzmanları, Kandil’de sorguya alınan ve yargılanan örgüt mensuplarının, “ajan, işbirlikçi” şeklinde suçlamalarla infaz edildiğine dikkat çekti. İllerde faaliyet gösteren terör örgütü üyelerinin intihar saldırısı, canlı bomba gibi fedai eylemleridahil her türlü saldırıyı yapmaya zorlandığına dikkat çeken uzmanlar,örgütte sorgulanan yada sözde kurulan mahkemelerde yargılanan teröristlere verilen cezaların büyük bölümünün de ölüm olduğunu vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.