Platini: Ya olimpiyat ya Euro 2020...

Platini: Ya olimpiyat ya Euro 2020...

UEFA Başkanı Micahel Platini, Türkiye'nin Olimpiyatları alması durumunda EURO2020'ye evsahipliği yapma şansının zor olduğunu söyledi.

UEFA Başkanı Micahel Platini ve UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, 36. Olağan Genel Kuru toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının Türkiye'deki şike ve teşvik soruşturması konusundaki sorularını UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino'ya bırakan Platini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın EURO2020 konusundaki isteğine de cevap verdi.

"BURADA OLMAKTAN DOLAYI MUTLUYUM"

İstanbul'da olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Platini, ""Pek çok kez İstanbul'a geldim ve buraya geldiğim için büyük bir mutluluk duyuyorum. Sayın başbakan sadece Türk futbolu için değil dünya futbolu adına da önemli açıklamalarda bulundu. Kendisine buradan bir kez daha teşekkür ederim. Ben bugün çok mutlu bir insanım. Bugün Türkiye'de tüm futbol dünyasını bir araya getirdik. Dün biliyorsunuz saatlerce sorular yöneltildi. Fenerbahçe konusu merak konusu ve bugün de yine bu konuda soru sorarsanız genel sekreter yine cevap verecek" dedi.

"UEFA'NIN CEZA SİSTEMİ DEĞİŞMEZ"

UEFA'nın yıllardır uygulanan bir ceza sistemi olduğunu ve bunu değiştirmenin de artık çok zor olduğunu ifade eden Platini, "Başbakan'ın şike soruşturmasına atfen bazı söylemleri vardı. Kendisi ile konuştum ve haklısınız dedim kendilerine ancak sistem bu şekilde oluşturulmuş. Ben de başbakana katılıyorum. Bir kulüp başkanı usülsüzlük yaparsa tabii ki kulübün tamamı cezalandırılmamalı ancak sistem bu şekilde işliyor. Yıllarca bu şekilde işleyen ve geliştirilen bir sistem var ve ceza sistemimiz dilenen bazı şeylere izin vermiyor. Bugüne kadar bu şekilde gelen yaptırımı bu saatten sonra değiştirmek çok zor. Bir karar verilmeden önce her şey tüm detayları ile değerlendirilmeli" şeklinde konuştu.

"EURO2020 İÇİN BENİM OYUM TÜRKİYE'YE AMA..."

EURO2020 için Türkiye'nin elinin çok güçlü olduğunu ancak Türkiye'nin aynı zamanda Olimpiyatlar'a da aday olmasının sıkıntı yaratacağını ifade eden Platini, ""EURO2020 için tüm adayların dosyalarını alacağız ancak Türkiye'nin eli çok güçlü. Benim gördüğüm tek sıkıntı Türkiye hem Avrupa Futbol Şampiyonası'na aday hem de Olimpiyat Oyunları'da... Burada bir tercih yapılması gerekecek. Türkiye, sadece EURO2020'ye aday olursa ben de Türkiye'ye oy vereceğim. Ancak ikisine de aday olursa bu konuda bir oy kullanmayacağım. Türkiye, olimpiyatları ya da EURO2020'yi yapıp yapmama konusundaki kararı kendisi verecek. Türkiye, Olimpiyatları alırsa EUR02020'yi alması çok zor olacaktır. Bende daha önce söyledim, Türkiye sadece birine aday olur ve futbol için gerekli şeyleri yerine getirirse ben oyumu Türkiye'den yana kullanırım." ifadelerini kullandı.

"SORUŞTURMADA ADI GEÇMEYEN TAKIMLAR... "

Bir basın mensubunun, "Soruşturma adı geçmeyen takımlar için de bazı söylentiler var, siz bu konuda neler söylemek istersiniz" şeklindeki sorusunu, " Türk takımları eğer yanlış bir şey yapmadılarsa herhangi bir endişe duymalarına gerek yok." şeklinde cevaplayan Platini, "Türk futbolun oldukça geniş bir şekilde değerlendiriliyor. Türk futbolu saygı duyduğumuz bir futbol. Büyük taraftarı var, büyük oyuncuları var. Biz Türk futbolu ile ilgili şu anda bir şey yapmadık. Sadece verilen bir kararı uygulamak oldu. Şampiyonlar Ligi'ne bir takım alınmadı ve bir diğer Türk takımı alındı. Durum şu anda sadece bundan ibaret." dedi.

"2006'DA BEN BAŞKAN DEĞİLDİM"

Aziz Yıldırım'ın kendisine 2006 yılında bir mektup gönderdiğinin sorulması üzerine konuşan Platini, "2006 yılında ben başkan değildim. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın o dönemde bana gönderdiği mektuptan haberdar değilim. Başkanlardan dönem dönem mektuplar alıyorum bir süre önce de Aziz Yıldırım'dan bir mektup aldım ve kendisine bir cevap verdim" ifadelerini kullandı.

"LYON - DINAMO ZAGREB MAÇINDA ŞÜPHE YOK"

UEFA'nin şike ve teşvik konusunda sıfır töleransının olduğunun altını bir kez daha çizen Platini, "Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Lyon - Dinamo Zagreb maçında herhangi bir problem görmedik. Hakemler ve temsilcilerden gelen raporlardan sonra en ufak bir kuşku dahi duyulmadı. Şayet böyle bir durum olsaydı ya da en ufak bir kuşku dahi duyulsaydı UEFA burada gerekeni yapardı. Ancak bizim için kuşku uyandıracak bir durum yok. Önümüzdeki süreçte bu yönde bir şüphe ya da delil orataya çıkarsa UEFA olarak hemen üzerimize düşüni yaparız" şeklinde konuştu.

Şenes Erzik'e büyük bir saygısı olduğunu belirten Platini," Şenes Erzik'i takdir ediyorum. UEFA'ya olan katkıları çok büyük kendisinin. UEFA ile ilişkiler açısından da kendisi kritik bir rol oynadı. Şu anda UEFA Asbaşkanlığı görevini yürütüyor. O tercihini UEFA'dan yana kullandı. Türk olmasına rağmen Türkiye - UEFA ilişkilerini oldukça başarılı bir şekilde yürütüyor. Kendisini tebrik ediyorum" dedi.

-Fenerbahçe konusunda topu Infantino'ya attı-

Toplantının başında yaptığı konuşmada, Fenerbahçe konusunun merak edildiğini, dünkü basın toplantısında da hep bu konunun sorulduğunu hatırlatan Platini, ''Fenerbahçe konusu merak ediliyor. Bugün de Fenerbahçe ile ilişkin soru sorarsanız Gianni Infantino, dün konuştuklarını tekrar edecek'' dedi.

Platini, Fenerbahçe'nin büyük ve sevilen bir takım olduğunu kaydederek, 'Büyük bir tarihi var, büyük bir stadı var. Bizim kimseyi incitmeye niyetimiz yok. Sadece kuralları uyguluyoruz. Başkan olunca sorumluluğunuz artıyor ve popüler olamıyorsunuz. Herkese yardımcı olmak istiyorum ama olamıyorum. Disiplin Kurulu var, diğer kurullarımız var'' diye konuştu.

-''Kadın ve çocuk taraftarlar harika bir fikir''-

UEFA Başkanı, bir basın mensubunun, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), seyircisiz oynama cezası verilen maçlara kadın ve çocukları aldığını belirtip, ''Bu sizce cinsiyet ayrımcılığına girmez mi?'' diye sorması üzerine, şöyle konuştu:

''Bence harika bir fikir. Hele 12 yaş altı çocuklar. Stadyum silme dolu olacaktır ve harika bir ortam olacaktır. Belki komitede öyle bir şekilde lanse edilebilir. Seyircisiz yerine, çocuk cıvıltıları içinde oynama cezası verilir. Pek çok bayan taraftar olmasından futbolcular da şikayetçi olmaz.''

-Yunanistan'a gidişi-

Michel Platini, Yunanistan'da şike olayının ortaya çıkmasıyla bu ülkeye gittiğinin belirtilmesi ve Türkiye ile karşılaştırılması ve bir ayrıcalık tanınıp tanınmadığının sorulması üzerine de şunları kaydetti:

''Bu tamamen iki farklı şey. Yunanistan'a gittim; güvenlik mevzusu vardı. O zaman ki Başbakan Papandreu'ya dedim ki (Yunanistan Futbol Federasyonu ile görüşün, sonra düzenlemeye gidin. Çünkü futbola böyle müdahale edemezsiniz.) Şike ve teşvik için gitmedim. Siyasetin futbola müdahalesi vardı. Hangi ülke olursa olsun, şiddet, teşvik ve şikeye sıfır toleransımız var.'' 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.