Polat'ın okuduğu o kitabın sırrı

Polat'ın okuduğu o kitabın sırrı

Polat Alemdar, Abdülhey'in yasını tutarken görevi bıraktığını açıkladı. İşte bu sırada okuduğu bir kitap var ki çok ilginç!

Kurtlar Vadisi'nde Abdülhey muamması sürüyor. Cenaze töreni bile düzenlenen Abdülhey yoksa yaşıyor mu? İddialara göre Polat'ı arayan Ebru, Abdülhey'in gizlice hastaneden kaçırılarak tedavi edildiği orman kulübesine gitti. Ona kapıyı açan ise Polat'ı yere düştüğünde elinden tutarak kaldıran pratisyen hekim!

Dizinin fenomenleri arasında yer alan Abdülhey'in ölümü, Polat Alemdar'ı derinden yaraladı. Polat, görevi bıraktığını açıklarken eşiyle birlikte inzivaya çekildi. Polat'a burada Kurtlar Vadisi'nin senaryo ekibinden Ahmet Turgut'un kitabı eşlik etti.

ŞAHANE KİTAP TANITIMI

Kurtlar Vadisi'nin senaryo grubunda yer alan Ahmet Turgut'un kitabı "Bozkırın Sırrı", dün akşam Polat'ın elinden düşürmediği kitap oldu. Abdülhey'in ölümünden sonra inzivaya çekilen Polat Alemdar, balık tutarken okuduğu kitapla, Ahmet Turgut'a destek çıktı.

Peki Polat'ın okuduğu o kitapta neler var? İşte cevabı; 

“Bozkırın Sırrı ” başkarakteri itibariyle Türk Edebiyatı için bir ilk ola özelliği taşıyor.  Romanın en dikkat çekici özelliği ise  ‘anadili Türkçe olan bir Peygamber’in ilk kez konu edinmesi...

NEDEN TÜRK PEYGAMBER?

Kitaba göre Kuran-ı Kerim’in failsiz anlattığı fenomenlerin izdüşümünde olması ve “124 Bin Nebi” tabirinden aldığı güç; bu “Türk Peygamber”in en büyük alameti kabul ediliyor.

NASIL BİR PEYGAMBER?

Yazar ilk peygamber Hz.Âdem’den, son peygamber Hz.Muhammed’e değin 124 Bin Nebinin öz itibariyle aynı dini -farklı kurallar-yöntemler-şartlar dâhilinde olsa bile- anlattığı kabulüyle hareket etmiş…

Kurtlar Vadisi dizileri ve filmlerinin “Senaryo Araştırma ve Yazım Grubu”nda yer alan Ahmet Turgut’un iki yılı bulan Ön-Türk Dili incelemeleri, atçılık, metalürji, sanat tarihi, askeri tarihçilik ve dinler tarihi araştırmalarının meyvesi olan “Bozkırın Sırrı” işte böylesi bir “Türk Peygamber” in başkaldırısının, töresinin, bilgeliğinin ve geride bıraktıklarının hikâyesi olarak okuyucuya sunuluyor.

 

Kurtlar Vadisi senaryo ekibi Abdülhey'i öldürmedi, saklıyor! Vadi sevenleri dün akşam,  bu ilginç ipucuna ulaştı. Polat'ı aramak için gece karanlığına rağmen ormanın derinliklerine kadar yol alan Ebru, Abdülhey'in tutulduğu kulübeye ulaştı. Ebru'ya kapıyı açan ise Polat'ın isteğiyle Abdülhey'in ameliyatına giren pratisyen doktor! Zaten sabıkalı olan Polat'ın bu sırrına Ebru'nun ne tepki vereceğini ise haftaya izleyeceğiz!

POLAT'IN İLGİNÇ PLANI!

Pek inandırıcı olmasa da en azından kendi ekibini ve Vadi'nin asıl aktörlerini kandırmayı başaran Polat, herkesin inzivaya çekildiğini düşündüğü sırada Memati'nin izini de sürerek İskerder'e ulaştı. Burada Vadi'nin ilk günlerini hatırlatan Polat, uzun namlulu silahla fabrikayı kurşun yağmuruna tuttu. Saldırıda İsrail'in Türkiye ayağı öldürülürken İskerder ise ağır yaralandı.

Etiketler :