Polis Gaz Bombasıyla Müdahale Etti

Polis Gaz Bombasıyla Müdahale Etti

Başakşehir Güvercintepe'de yıkım nedeniyle başlayan gerginlik devam ediyor.

İstanbul'daki kaçak yapılara yönelik yıkım çalışmaları devam ediyor. Küçükçekmece'ye bağlı Altınşehir bölgesindeki kaçak binaların yıkımı için gelen belediye yıkım ve zabıta ekiplerine vatandaşlar taş yağdırdı. Polis, yıkım ekiplerine saldıran vatandaşlara tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Taş yağmuru altında kalan polis, geri çekilmek zorunda kaldı. Güvercintepe Mahallesi'ndeki gerginlik devam ediyor.


Seçim öncesi yapımına izin verilen Başakşehir Güvercintepe'deki kaçak binaların yıkımı için gelen ekipler büyük bir direnişle karşılaştı. Yıkım ekibine ve polise taşlarla saldıran yüzlerce mahalleli ara sokakları savaş alanına çevirdi.


Çok sayıda ambulans Güvercintepe Muhtarlığı önünde hazır bekletiliyor. Ancak yaralılara mühadele için ara sokaklara giren ambulansların taşlandığı yaşanan telsiz konuşmalarına yansıdı. Bu arada müdahaleye son verilmesini isteyen bazı vatandaşlar, "Yeter artık son verin." diyerek polislerle tartıştı.


Pazar tezgahları ve araba lastiklerini yakarak barikat kuran gruplara müdahale eden polisin gaz bombası ve plastik mermisi tükenince olay yerine bir kamyon dolusu mühimmat getirildi. Kamyonun yanına gelen polisler gaz bombası, plastik mermilerini tedarik ettikten sonra ara sokaklardaki göstericilere müdahaleye devam etti.





Etiketler :