Polis okuluna saldırı: 4 ölü

Polis okuluna saldırı: 4 ölü

Siirt'teki saldırıda 4 kişi öldü.

Siirt'te Polis Meslek Yüksek Okulu yakınlarında teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda polis aracı zannedilerek hedef alınan aracın içinde bulunan 4 bayan olay yerinde hayatını kaybetti, iki kişi de ağır yaralandı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine bir terörist ölü olarak ele geçerildi. Güvenlik güçleri çevrede geniş çaplı arama çalışması başlattı.

SALDIRGAN TERÖRİST DE KADIN

Siirt'te bir bayan terörist tarafından otomobile yapılan silahlı ve el bombalı saldırıda otomobilde bulunan 6 bayandan 4'ü hayatını kaybetti, ikisi ağır yaralandı. Otomobili önce uzun namlulu silahla tarayan kadın terörist daha sonra araç içine bir el bombası attı. Atmaya hazırladığı ikinci el bombasının elinde patlaması üzerine terörist de olay yerinde öldü.

Edinilen bilgiye göre Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu yolu üzerinde ki çay bahçesi yakınlarında içinde 6 genç kadının bulunduğu siyah renkli Megan marka otomobil, polis otosu zannedilerek bir bayan terörist tarafından önce uzun namlulu silahla tarandı, daha sonra da el bombalı saldırı düzenlendi. Saat 20.30 sıralarında gerçekleşen saldırıda otomobil içinde bulunan ve olay yerine yakın çay baçesinde düzenlenen düğüne gittikleri öğrenilen 6 genç kadından 4'ü şehit oldu, ikisi de ağır yaralandı.

Otomobile önce uzun namlulu silahla ateş eden terörist, daha sonra aracın içine bir el bombası attığı, daha sonra ikinci kez atmaya hazırladığı el bombasının patlamasıyla bayan terörist de olay yerinde öldü.

Yaralılar Siirt Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi alındı. Olayın duyulmasından sonra yaralı ve ölü vatandaşların yakınlar hastaneye akın etti. Ölen ve yaralananları yakınları sinir krizleri geçirdi.

PKK BDP'Yİ BOMBALADI

Siirt'te düğüne giden vatandaşlara yönelik yapılan terörist saldırıda ölen vatandaşların kimlikleri belli oldu. Saldırı yapılan otomobilde bulunanlardan Nergis Evin, Zeynep Evin, Nurcan Olgaç ve Kevser Çekin hayatını kaybetti. Saldırıda ağır yaralanan Gülcan Olgaç ise askeri Skorsky helikopter ile Diyarbakır'a Dicle Üniversitesi Tıp fakültesine kaldırıldı. Diğer yaralı olan Nurcan Evin ise Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavisi sürüyor.

Kevser Çekin'in Siirt Belediyesi BDP Meclis üyesi Abdullatif Çekin'in akrabası olduğu öğrenildi 


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.