Polis ve Jandarmaya takip!

Polis ve Jandarmaya takip!

Kolluk görevlilerinin işledikleri iddia edilen suçlar ve disiplin cezası gerektiren eylem ve davranışları yakın takibe alınıyor!

Kolluk görevlilerinin işledikleri iddia edilen suçlar ve disiplin cezası gerektiren eylem ve davranışlarını yakın takibe alacak komisyonun kurulmasına dair tasarı Meclis İçişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulacak komisyonun adı "Kolluk Gözetim Komisyonu" olacak. Komisyon Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı teşkilatında görev yapan personelin çalışmalarını kapsayacak.

Kolluk görevlilerinin işledikleri iddia edilen suçlardan veya disiplin cezasını gerektiren eylem, tutum veya davranışlarının merkezi bir sistemde kayıt altına alınması ve izlenmesi Komisyon aracılığıyla yapılacak.

Komisyon, kolluk şikayet sisteminin işleyişine dair ilkeleri de tespit edecek, kolluk görevlilerinin işledikleri suçlarla ve disiplin cezalarına ilişkin ilgili mercilerden bu kişiler hakkında soruşturma yapılmasını isteyecek. Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesi halinde kurulacak komisyon ayda en az bir kez toplanarak iddiaları ve gündemindeki konuları görüşecek. Emniyet, jandarma ve sahil güvenlikte çalışan bir personel hakkında, komisyona şikayet ve iddiada bulunan kişi ya da kişiler kimlik bilgilerini tam olarak verecek. Ceza soruşturması ve kovuşturmalar rütbe terfine engel olmayacak. Ancak devletin güvenliğine, anayasal düzene karşı suç işleyenler ile casusluk, zimmet, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, gibi suçlardan yargılananların rütbe terfileri ertelenecek...

Etiketler :