Polis yanlış yönlendirmiş

Polis yanlış yönlendirmiş

Aydın'ın Söke ilçesindeki askerlik şubesi başkanlığında nöbet tutan er Hakan Selekkaya, silahla vurularak şehit edildi.

Aydın'ın Söke ilçesindeki askerlik şubesi başkanlığında nöbet tutan er Hakan Selekkaya, silahla vurularak şehit edildi. Bu sırada polisi yanlış yönlendiren ve görgü tanığı olduklarını söyleyen bazı kişilerin asılsız ifadeleri, neredeyse ilçeyi karıştırıyordu. Er Hakan Selekkaya'nın, askerlik şubesi içinden açılan ateş sonucu şehit olduğu kesinleşti. Bazı kişiler polise, dışardan birinin ateş ettiği yönünde asılsız bilgi verince, ilçede şiddet olaylarının eşiğinden dönüldü.

 

Cumhuriyet Mahallesi, Karhan Caddesi üzerinde bulunan askerlik şubesinde nöbet tutan er Hakan Selekkaya, saat 19.30 sıralarında açılan ateşle ağır yaralandı. Selekkaya, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, askerlik şubesine dışardan bir saldırı olduğu iddialarının doğru olmadığını açıkladı.

 

Askerlik şubesinden silah sesleri yükselmesi üzerine olay yerine ulaşan Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın sıcaklığıyla hemen çevredeki görgü tanıklarından bilgi almaya çalıştı. Bazı vatandaşlar polise yanlış bilgi vererek, kar maskesi takan bir kişinin olay yerinden kaçtığını gördüklerini söyledi. Bunun üzerine ekipler, Polis Haber Merkezi'ne telsizle anons ederek, olay yerinden kar maskesi takmış bir kişinin kaçtığını bildirdi. Bu anonsu duyan bazı gazeteciler de, merkezlerine geçtikleri haberde, Söke Askerlik Şube Başkanlığı'na silahlı saldırıda bulunulduğu haberini geçti. Görgü tanığı olduğunu söyleyen kişilerin polise verdiği bu asılsız ifadelerin kısa sürede ilçede yayılması üzerine saat 21.00'den itibaren vatandaşlar şubenin önünde toplanmaya başladı. Kalabalığın artması üzerine olay yerine gelen Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, saldırı iddialarının doğru olmadığını, şubedeki incelemelerin sürdüğünü söyleyerek vatandaşları sakin olmaya çağırdı. Demirezer'in konuşmasının ardından şube önünde toplanan kalabalık grup olaysız bir şekilde dağıldı.

 

İçeriden açılan ateşle vurularak ağır yaralanan, daha sonra kaldırıldığı Söke Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan er Selekkaya'nın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Dışardan bir saldırının sözkonusu olmadığını ifade eden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, "İlk başta terör saldırısı endişesi vardı. Olayın hemen ardından polis ve jandarma birimlerimiz işbirliği ve koordine içinde çalışmaya başladı. Olay mahallinin çevresinde geniş kapsamlı araştırmalar yapıldı ve sonuçta bunun bir terör saldırısı olmadığı anlaşıldı. Ateş etme olayı şubenin bahçesinde yaşanmıştır" dedi. Bahçede 3 adet boş mermi kovanı, duvarda mermi izi gibi kanıtlar elde edildiğini aktaran Coş, "Cumhuriyet Savcımız soruşturmayı tüm yönleriyle sürdürüyor. Şubedeki silahlar kriminal incelemesi için labaratuvara götürüldü. Hayatını kaybeden askerimizin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Cenaze üzerindeki ilk bulgulara göre yakın mesafeden ateş edilmiş. Bu da dışardan saldırı ihtimalini ortadan kaldırıyor. Vatandaşlarımızın tedirgin olacağı bir durum yok. Aydın'ın her ilçe, kasaba ve köyünde huzur bozucu bir durum sözkonusu değildir" diye konuştu. Coş, er Hakan Selekkaya'nın intihar mı ettiği yoksa başka bir asker tarafından kaza sonucu açılan ateşle mi öldüğü konusunun alınacak el subapları ve kriminal incelemenin ardından netlik kazanacağını sözlerine ekledi.

 

CİHAN

 

 

Etiketler :