Polisten garip uyarı: Çocuklarınızı unutun

Polisten garip uyarı: Çocuklarınızı unutun

Suriye'de rejim karşıtı gösteriler büyüyor. Gözaltına alınan gençlerin akıbeti bilinmiyor. Polisten ise gençlerin ailelerine şaşırtıcı bir tavsiye yapıldı.

Suriye'de rejim karşıtı gösterilere polisin uyguladığı şiddet damgasını vururken, gözaltına alınan gençlerin akıbeti ise hâlâ bilinmiyor. Görgü tanıklarına göre gizli polis, yakınları tutuklanan ailelere, "Çocuklarınızı unutun ve başka çocuk yapın" uyarısında bulunuyor

Suriye'de haftalardır devam eden gösteriler polisin sert müdahalesiyle sonuçlanırken, görgü tanıklarının ifadeleri ise içeride yaşananlara dair çarpıcı bir tabloyu ortaya koyuyor. Protestoların hız kesmediği Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad yeni kabineye hitaben yaptığı konuşmada, 48 yıllık olağanüstü halin bu hafta kaldırmasını istedi.

Ancak olaylar, polisin uyguladığı şiddet nedeniyle içinden çıkılmaz bir hal aldı. 6 Mart'taki gösterilerde 15 genç Dera kentinde duvarlara "Halk, rejimin devrilmesini istiyor" sloganı yazdıkları için tutuklanmıştı. İngiliz Daily Mail gazetesinin görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, Suriye gizli polisinin, evlatları tutuklanan ailelere "Çocuklarınızı unutun ve başka bir tane yapın" dediği belirtildi.

POLiSTEN ŞAŞIRTICI TAVSiYE

Olayın ardından bölgenin dini liderini de yanlarına alarak polis merkezine gittiklerinde kendilerine, "Çocuklarınızı aklınızdan çıkarın. Gidin ve başkalarını yapın" denildi.

"Halid" isimli Suriyeli de bir başka yerde gözaltına alınan gençlerden biriydi. Halid'in annesi oğlundan haber almak için polis merkezini arşınladı. Tam ümidi kesmişken oğlu 6 gün sonra çıkageldi. Ancak gencin gözaltında tutulurken işkence gördüğü anlaşıldı.

23 Mart'ta Suriye İstihbarat Merkezi'nde düzenlenen bir güvenlik zirvesinin sonunda hazırlanan 6 sayfalık belge ortalığı karıştırmıştı. 'Esad'ın isyancıları bitirme planı' olarak görülen belgedeki iddialara göre, Esad rejimi muhaliflere müdahaleyi adım adım masaya yatırdı. Dikkat çekmemek için güvenlik güçlerine "Bir seferde 20'den fazla kişiyi öldürmeyin" emri verildi.

Yine plana göre, protesto gösterilerinin Suriye halkının nefret ettiği figürler olan Suudiler, Lübnanlılar, Siyonistler ve Amerika tarafından yaptırıldığı ilan edilecek, devlet görevlilerine ve güvenlik yetkililerinin ailelerine Suriye bayrakları ve Beşşar Esad posterleri dağıtılacak, kontrolden çıkan bölgelerde güvenlik güçleri geri çekilecekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum