Polisten Kaçan İşçiler Suya Atladı

Polisten Kaçan İşçiler Suya Atladı

Ankara'daki eylemlerinin üçüncü gününde polisle Tekel işçileri arasında olaylar çıktı. İşçiler soğuk havaya bakmadan göle kaçtı.

Ankara'daki eylemlerinin üçüncü gününde polisle Tekel işçileri arasında olaylar çıktı. Üzerlerine gaz sıkılan işçiler soğuk havaya bakmadan göle kaçtı. Gölde iken bile üzerilerine su sıkılması şaşkınlık yarattı.
Polisin, işçilere yönelik kullandığı gaz bombasının etkisiyle bir çok işçi park içinde baygınlık geçirdi. Eylemcilerin bir kısmı polisten kaçarak, Abdi İpekçi Parkı'ndaki havuza girerken, çok sayıda işçi de müdahaleyle birlikte parkın çevresine dağıldı. 
Bu sırada Türk-İş Genel Sekreteri ve Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel gözaltına alındı. 
İşçilerin yanında bulunan milletvekilleri müdahale sırasında alandan uzaklaştırılırken, bazı milletvekilleri de polisin attığı gaz bombasından etkilendi. 
Fenalık geçiren işçiler için çok sayıda ambulans istenirken, müdahalede bulunan polislere tepki gösteren işçilerin bazılarının ağladığı görüldü. 
Abdi İpekçi Parkı'nda polis geniş güvenlik önlemleri alırken, park çevresinden ayrılmayan işçilerin ise bekleyişi sürüyor.

Etiketler :