Porsche'un iki modeline ödül

Porsche'un iki modeline ödül

Porsche, Panamera ve 911 Carrera modelleriyle Auto Trophy ödülüne layık görüldü.

 

Otomotiv sektöründe verilen en önemli ödüllerden biri olarak kabul edilen ‘Auto Trophy Ödülü’, lüks segmentte Porsche Panamera’ya verilirken, Porsche 911 Carrera ise spor otomobil segmentinde ödüle değer bulundu. Panamera, pazara sunulalı henüz birkaç ay olmasına rağmen ödüle layık görülürken, 911 Carrera bu ödülü spor otomobil segmentinde 16’ıncı kez alma başarısı gösterdi.

Kategorisinde bütün oyların yüzde 25,6’sını alan Panamera, aday gösterilen 14 yarışmacı arasında lüks sınıfın en fazla puan toplayan modeli oldu. Oylama neticesinde yüzde 22,1’lik bir oran elde eden 911 Carrera, 23 model içinde 1’inciliğe ulaştı.  

Panamera ‘En’lerin otomobili

Geçtiğimiz aylarda, ‘Lüks Sınıfta Yılın En İyi Yeni Otomobili’ olarak ‘Altın Direksiyon’ ödülünü de alan Panamera, kısa zamanda birçok uluslar arası ödül alma başarısı gösterdi: Kanada’da, Kanada Otomobil Gazetecileri Birliği (AJAC) içinde yer alan, önde gelen 70 otomobil gazetecisi, Panamera’yı  “En İyi Yeni Prestijli Otomobil” seçti. Yine Kanada’da da otomobil gazetesi Le Guide de l’Auto da “Prestijli Otomobiller” kategorisinde Panamera’yı birinci sıraya yerleştirdi.

ABD’de Inside Line adlı internet dergisinin editörleri Panamera’ya “En Çok Arzu Edilen Araç Ödülü”nü verdiler. Büyük Britanya’da Panamera, iki önemli unvanın sahibi oldu. Vehicle Dynamics International, Porsche’nin yeni lüks performans modelini sadece “Yılın Otomobili” olarak övmekle kalmadı, aynı zamanda dengeyi, kavramayı, konforu ve kontrolü bir arada sunan mükemmel bir şekilde geliştirilmiş şasisiyle bu otomobili “Yılın En Dinamik Aracı” olarak da seçti. Dergi ayrıca, Porsche 911 GT3 ve yeni 911 Turbo’ya özgü dinamik motor başlıklarını “Yılın Yeniliği” olarak değerlendirdi.

Panamera’ya verilen bir başka önemli ödül ise, 21 ülkeden 81 PanAmerikan otomobil gazetecisinin meydana getirdiği Federación Interamericana de Periodistas del Automóvil (FIPA) birliğinin ilan ettiği “2010 – Yılın Inter Amerikan Otomobili” ödülü oldu. Porsche’nin Gran Turismo’su, bu uzmanları, ilerici teknoloji, performans, çevreye verilen önem ve otomobilin her bir ulusal pazar için taşıdığı önem gibi bütün dallarda büyüledi. Bu nitelikleri sayesinde Panamera, önde gelen tam 37 otomobile karşı üstünlük kurdu.

Haber7