Portekiz'de hükümet arşıtı protesto

Portekiz'de hükümet arşıtı protesto

Portekiz'in başkenti Lizbon'da binlerce kişi, ekonomik krize karşı yeni önlemler alan sosyalist hükümete karşı yürüdü.

Portekiz İşçiler Konfederasyonunun çağrısıyla organize edilen gösteriye katılanlardan Frente Comun sendikasının başkanı Ana Avoila, "Portekiz halkı, mevcut sosyalist hükümet tarafından uygulanan sağcı politikalardan bıkmıştır. Bu yüzden Başbakan Jose Socrates'in iki seçeneği vardır: Ya hemen politikasını değiştirmeli ya da hükümeti terk etmeli" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz hafta 200 bin Portekizli gencin sokaklara çıkarak "Artık yeter" diye bağırdığını hatırlatan Avoila, "Gençler, hiçbir şey yapmaksızın ülkelerinin nasıl battığını görmek istemiyorlar. Gençler, geleceği daha sağlam ve adil bir Portekiz için mücadele etmek istiyorlar" dedi.

Sendika yöneticileri de konuşmalarında, Portekizlilerin "fakirlik, adaletsizlik ve güvensizlikten dolayı mutsuz olduğunu" savunup, "Ama her şeye rağmen gelecek için umut ve güven duyuyorlar" açıklamasında bulundu.

Bu arada, gösterinin sonunda yapılan açıklamada, bir sonraki protesto gösterisinin 1 Nisan'da  yapılacağı duyuruldu.

İşsizliğin yüzde 11 düzeyinde olduğu Portekiz'de, sosyalist hükümet, ekonomik krize karşı aldığı yeni önlemler kapsamında kamu açığını azaltmak için aylık 1500 avronun üzerinde olan emekli maaşlarında yüzde 5 ila 10 kesinti yapıp, belediyelerin bütçelerini de kısıtladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :