Portekiz'de Kazanan Benfica!

Portekiz'de Kazanan Benfica!

İki Portekiz ekibinin karşı karşıya geldiği UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Benfica, Braga'yı 2-1 mağlup etti.

Portekiz'de şampiyonluk trenini kaçıran ve tüm konsantrasyonunu UEFA Avrupa Ligi'ne veren Benfica, UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında, bir diğer Portekiz temsilcisi olan Braga'yı ağırladı.

Maça pozisyonla başlayan taraf Braga oldu. Silvio'nun ceza sahası dışından çektiği şut direğin hemen yanından dışarı çıktı. Dakikalar 11'i gösterdiğinde ise Benfica, Braga ağlarını havalandırdı. Kullanılan serbest vuruşta Garcia'nın arkaya aşırdığı top kaleci Artur'dan döndü. Cardozo topu tamamladı ancak yan hakem ofsayt bayrağını çoktan kaldırmıştı bile! Bu dakikadan sonra da Benfica atakları devam etti. 21. dakikada Saviola'nın şutunda yine Artur başarılıydı. 31'de bu sefer Aimar içeri doldurdu, topu önünde bulan Cardozo kaleyi düşündü ancak top direğin üzerinden auta çıktı. İlk yarının son dakikasında Benfica gole bir kez daha yaklaştı. Cardozo, Braga savunmasının ofsayt diye durakladığı bir anda boş durumda kaldı. Falsolu bir vuruş yapan Benficalı yıldızın şutu direkten oyun alanına döndü. Böylece karşılaşmanın ilk 45 dakika golsüz sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci devresi de yüksek tempoda başlarken, Benfica aradığı golü 50. dakikada buldu. Pereira'nın ortasında Cardozo'nun şutu direkten geri döndü. Topu iyi takip eden Jardel için ağları havalandırmak zor olmadı: 1-0. Bu golün şokunu çabuk atlatan Braga, üç dakika sonra beraberliği sağladı. Kullanılan serbest vuruşta, Vandinho güzel bir kafa vuruşuyla Roberto'ya avladı ve skoru 1-1'e getirdi. Karşılaşmada tempo yine düşmedi. 59. dakikada bu sefer Cardozo çıktı. Karşılaşmanın en çok çalışan isimlerinden biri olan Cardozo, güzel bir vuruşla Artur'u bu sefer avlamayı başardı ve takımını yeniden öne geçirdi: 2-1. Bu golün ardından ev sahibi ekip tempoyu düşürmeye çalışırken, Braga ise beraberlik için pozisyon aramaya başladı. İyi kapanan rakibi karşısında pozisyona girmekte zorlanan konuk ekip, 81. dakikada etkili geldi. Sol kanattan gelişen Braga atağında, top Lima'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun sert şutu Roberto'da kaldı. Kalan dakikalarda da skor değişmeyince, Benfica sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmayı başardı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.