POSTA GAZETESİ ÖNÜNDE ÇANAK ANTENLİ PROTESTO

POSTA GAZETESİ ÖNÜNDE ÇANAK ANTENLİ PROTESTO

Posta gazetesi önündeki protestoya polis müdahale etti.

Posta gazetesinde yayınlanan bir köşe yazısını protesto etmek amacıyla gazetenin Bağcılar'daki merkez binası önünde toplanan grup, binaya taş yağdırdı. Protestocu 1000 kişilik kalabalık içerisindeki yaklaşık 100 kişilik grup, çevredeki otobüs durağına da zarar verdi. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'nın (TOMA) su sıkarak müdahale ettiği grup, taşla karşılık verdi. Olaylar, grup sözcülerinin araya girmesiyle büyümeden sona erdirildi.

Posta gazetesi köşe yazarı Candaş Tolga Işık'ın bir köşe yazısında dile getirdiği ifadeler, BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 1000 kişilik bir grup

tarafından protesto edildi. Protestocular, Posta gazetesinin de olduğu Doğan Medya Center önüne geldi. Grup, burada ellerindeki çanaklar, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla gazeteyi ve Işık'ı protesto etti. Gazete önündeki güvenlik kulübesinin üzerine çıkan gençler, gazete aleyhinde sloganlar attı. 'Doğan yayın kendine gel, Candaş Tolga'nın suçu ne?', 'Kürt çanağı', 'Sabrımızı zorlamayın' şeklinde dövizler taşıdı.

BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız ve beraberindeki grup, ellerindeki çanak antenlerle gazete girişine gelerek yetkilileriyle görüşmek istedi. Sonuç alamayan Yıldız ve beraberindeki heyet, grubun yanına gelerek açıklama yaptı. Candaş Tolga Işık'ın işten çıkarılmasını isteyen Yıldız, bunun gerçekleştirene kadar Kürt'lerin Doğan grubu yayınlarını ve televizyonlarını boykot edeceğini söyledi.

Açıklamanın ardından hedeflerine ulaştıklarını söyleyen Yıldız, kalabalıktan dağılmasını istedi. Açıklamanın ardından yaklaşık 100 kişilik grup yola doğru yayılarak binayı taşlamaya başladı. Güvenlik kulübesine, trafik ışığına ve otobüs durağına zarar veren gruba polisin müdahalesi de gecikmedi. Polis, TOMA ile gruba su sıkarak müdahale etti. Grup polise taş atarak karşılık verdi. Yaklaşık 10 dakika süren taşkınlık, bir süre sonra sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :