Pota derbisi G.Saray'ın!

Pota derbisi G.Saray'ın!

Galatasaray iki kez uzatmaya giden maçta Fenerbahçe Ülker'i 74-72 yendi

Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu
Hakemler: Engin Kennerman - Ahmet Ersan Ergüler - Ziya Özorhon
Galatasaray Cafe Crown (74): Darius Washington 9 (5 ribaund- 4 asist), Tufan Ersöz, Murat Kaya 10 (4 ribaund- 3 asist), Michael Wilkinson 6 (4 ribaund- 2 asist), Radoslav Rancik 17 (9 ribaund), Cemal Nalga 8 (13 ribaund), Evren Büker 9 (1 ribaund- 3 asist), Can Akın 6 (3 ribaund- 1 asist), Simas Jasaitis 9 (5 ribaund- 1 asist)
Fenerbahçe Ülker (72): Ömer Onan 17 (3 asist), Semih Erden 2 (13 ribaund), Gordan Giricek 2 (1 ribaund- 1 asist), Damir Kaan Mrsic 6 (2 asist), Lynn Greer 12 (3 ribaund- 2 asist), Oğuz Savaş 9 (11 ribaund), Tarence Kinsey 6 (2 ribaund- 2 asist), Ömer Aşık 8 (9 ribaund), Serhat Çetin (1 ribaund), Emir Preldzic 10 (4 ribaund- 1 asist)
1. Periyot: 18-12
2. Periyot: 35-29
3. Periyot: 50-45
4. Periyot: 56- 56
1. Uzatma: 67-67
2. Uzatma: 74 - 72

Beko Basketbol Ligi'nde 5. haftanın derbi mücadelesinde Galatasaray Cafe Crown, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda normal süresi 56-56, ilk uzatma devresi de 67-67 eşitlikle tamamlanan karşılaşmada Fenerbahçe Ülker'i ikinci uzatma sonunda 74-72'lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya Galatasaray Cafe Crown, Simas Jasaitis ve Radoslav Rancik'in basketleriyle hızlı başladı. İlk 1.5 dakikayı 5-0 önde geçen Sarı Kırmızılılar karşısında Fenerbahçe Ülker ilk sayılarını serbest atış çizgisinden Gordan Giricek ile buldu.

Ömer Aşık'ın iki smaç basketiyle boyalı alanı iyi kullanan Sarı Laciverliler, 3.dakikaya girilirken 5-6 öne geçti. İki takımında topu boyalı alana indirdiği bölümlerde ev sahibi takım, Cemal Nalga ve Simas Jasaitis ile skor üretti. Pota altında Ömer Aşık'ı iyi kullanan Fenerbahçe Ülker, 6.dakikada geride kalırken 9-10 öne geçen taraf oldu.

Mike Wilkinson'ın üç sayılık basketinin ardından iki takımda karşılıklı top kayıpları yaparken, Sarı Kırmızılılar Cemal Nalga ile durumu 14-10'a getirdi. Mola alan Fenerbahçe Ülker, Darius Washington'ın serbest atış çizgisinden bulduğu iki sayı sonrasında son dakikaya 16-10 geride girdi. Alan savunmasına dönen Galatasaray Cafe Crown, hücumda da Cemal'in pota altı basketiyle durumu 18-12'ye getirdi. Son hücumda Lynn Greer'in şutunun isabetsiz olması sonrasında Sarı Kırmızılılar ilk çeyreği 18-12 önde tamamladı.

Fenerbahçe Ülker'de Semih Erden'in yerine Emir Preldzic ile ikinci çeyreğe başlarken, iki ekipte ilk dakika içerisinde skor bulamadı. Temponun düştüğü bölümde Galatasaray Cafe Crown, Radoslav Rancik'in penetresiyle ikinci çeyrekteki ilk sayılarını kaydetti. Alan savunmasına dönen Sarı Kırmızılılar karşısında konuk ekip, dış atışlarda isabet bulmakta zorluk yaşadı.

Galatasaray Cafe Crown, Can Akın ile üç sayı isabeti bulurken, bu basket sonrasında Fenerbahçe Ülker mola aldı. Mola sonrası Lynn Greer ile alan savunmansa karşı ilk sayılarını üreten Sarı Lacivertliler, Ömer Onan'ın da boş turnikesiyle 15.dakikada durumu 23-18'e getirdi. Murat Kaya'nın uzun mesafeli üçlüğü ile basket bulan Galatasaray Cafe Crown, iki takımında skor üretmekte zorlandığı bölümde skoru 26-20 yaptı. Bu dakikadan sonra Darius Washington ile Michael Wilkinson ile üçer sayılık basketler bulan ev sahibi takım, farkı da 8 sayıya çıkarttı (32-24). Damir Kaan Mrsic'in üç sayı isabeti ve bir hücum sonrasında da Ömer Onan'ın basketiyle Fenerbahçe Ülker 11 saniye kala farkı 3 sayıya indirdi (32-29).

Son hücumu Evren Büker ile iyi değerlendiren Galatasaray Cafe Crown, soyunma odasına da 35-29 üstünlükle gitti.
İkinci çeyreğin ilk hücumunda topu pota altına indiren Sarı Kırmızılılar, Radoslav Rancik ile basket buldu. Ömer Onan'ın üç sayı isabeti ve bir hücum sonrasında da serbest atış çizgisinden bulduğu isabetle konuk ekip durumu 37-33'e getirdi. Savunmasını sertleştiren Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş ve Ömer Onan ikilisiyle 24.dakikada farkı 3 sayıya indirdi (41-38).

İki takımında topu pota altına indirerek hücum ettiği bu bölümde Galatasaray Cafe Crown, Cemal ile Rancik, Fenerbahçe Ülker ise Oğuz ve Semih ikilisiyle etkili oldu. Dış oyuncuların çok fazla top kaybettiği bölümde Sarı Kırmızılılar, Simas Jasaitis ile durumu 46-38'e getirdi. Toparlanan Sarı Lacivertliler, özellikle savunmadaki gayretiyle oyuna ortak oldu. Rancik'in turnikesiyle son dakikaya üstün giren Galatasaray Cafe Crown, periyotu da 50-45 önde tamamladı.

Tempolu başlayan mücadelenin final periyodunda Sarı Kırmızılılar, Murat Kaya'nın üç sayı isabetiyle durumu 53-45'e getirdi. Adam adama savunma yapan rakibi karşısında Emir Preldzic ile serbest atışları değerlendiren Fenerbahçe Ülker, 34.dakikada farkı 3 sayıya indirdi (53-50). Kenar oyununda Preldzic ile üç sayılık basket bulan Sarı Lacivertliler, skorda dengeyi yakaladı (53-53).

Mola alan Galatasaray Cafe Crown, aranın ardından üç kez hücum etmesine karşın basket çıkartamadı. Evren Büker'in üç sayı isabetiyle suskunluğunu bozan Sarı Kırmızılılar, Ömer Aşık ve Emir Preldzic'in pota altındaki savunmasını geçemedi. Son dakikaya Preldzic'in serbest atışlarıyla skoru 56-56'ya getiren Fenerbahçe Ülker, eşitliği de yakaladı. Son dakika içerisinde iki takımda basket kaydedemezken, normal süre, 56-56 eşitlikle tamamlandı.

Uzatma bölümüne Radoslav Rancik'in üç sayı isabetiyle başlayan Galatasaray Cafe Crown karşısında Sarı Lacivertliler, rakibine Oğuz Savaş ile karşılık verdi. Rancik ile boyalı alanı iyi kullanan rakibi karşısında Fenerbahçe Ülker, Lynn Greer ile skoru eşitledi (60-60). Darius Washington'ın penetresiyle bir kez daha öne geçen ev sahibi takım, buna karşın pota altını savunmakta sıkıntı yaşadı.

Washington'ın isabetsiz atışı sonrası topu iyi çeviren Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic ile skoru 62-65 yaptı. Evren Büker ile rakibine karşılık veren Sarı Kırmızılılar, Lynn Greer ile hücumu değerlendirememesine karşın hücum ribaundunu aldı. Bitime 13 saniye kala Greer ile serbest atışları değerlendiren Sarı Lacivertliler, 65-67 öne geçen taraf oldu. Mola alan Galatasaray Cafe Crown, Radoslav Rancik'in penetresiyle durumu 67-67'ye getirdi. Ömer Onan ile orta sahadan şut deneyen Fenerbahçe Ülker, atış isabetli olmayınca, ilk uzatma 67-67 eşitlikle sona erdi.
İkinci uzatmanın ilk hücumunda Lynn Greer'in isabetsiz üç sayı denemesi sonrası ribaundu Semih Erden aldı. Ancak Semih ile Rancik'in karşılıklı boş hücumlarının ardından ilk dakika skorsuz geçildi. Karşılıklı top kayıplarının ardından post-up yapan Lynn Greer, skoru 67-69'a getirdi.

Washington'ın kaçan smacı sonrası hücum ribaundunu alan Rancik'in topunu Greer blokla kesti. Murat Kaya'nın üç sayı isabetiyle skorda 70-69 öne geçen Galatasaray Cafe Crown, Lynn Greer'in serbest atış çizgisinden iki atışı da kaçırmasıyla üstünlüğünü korudu. Son dakikaya Can Akın'ın serbest atış çizgisinden bulduğu iki sayıyla giren ev sahibi takım, farkı da 4 sayıya çıkarttı (72-68).

 Oğuz Savaş'ın pota altı basketiyle farkı yeniden iki sayıya indiren Fenerbahçe Ülker, Can Akın'ın serbest atışlardan bir isabet bulmasıyla skoru 73-71 yaptı. Bitime 7 saniye kala serbest atış çizgisine giden Lynn Greer, iki atışından bir isabet çıkarttı. Hücum ribaundunda Rancik'in Oğuz Savaş'a yaptığı faul ile Sarı Lacivertliler bir kez daha serbest atış çizgisine gitti. 6 saniye kala Oğuz Savaş ile serbest atışları kaçıran Fenerbahçe Ülker, Murat Kaya'ya faul yaptı. Murat ile iki atıştan bir isabet bulan Galatasaray Cafe Crown, 3 saniye kala durumu 74-72'ye getirdi.

İki takımında karşılıklı mola alması sonrası kenardan topu oyuna sokan Fenerbahçe Ülker, Greer ile şutunda isabet bulamayınca, Galatasaray Cafe Crown karşılaşmadan 74-72 galibiyetle ayrıldı

Etiketler :