Poyrazköy davası bugün başlıyor

Poyrazköy davası bugün başlıyor

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmatla ilgili açılan 17 sanıklı davanın görülmesine bugün başlanacak.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek ilk duruşmaya tutuklu sanıklar emekli Binbaşı Levent Bektaş, Yarbay Ercan Kireçtepe, Binbaşı Erme Onat, Binbaşı Eren Günay ve emekli SAT Komandosu Ergin Geldikaya çağrıldı. Beşiktaş'taki adliyede yoğun güvenlik önlemi alınması bekleniyor.

Poyrazköy'de 21 Nisan 2009'da başlatılan kazılarda ele geçirilen cephanelikle ilgili 297 sayfalık iddianamede, örgütün, kaos oluşturmak, hükümeti ve Meclis'i ortadan kaldırmak için eylemler planladığı, bunlar ortaya çıkarılınca da her defasında daha etkili olacak farklı bir plan hazırladığı vurgulanıyor. İddianamede sanıklardan Levent Bektaş, Ercan Kireçtepe, Erme Onat, Eren Günay ve Mustafa Turhan Ecevit hakkında 'cebir ve şiddet kullanarak Meclis ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Diğer sanıklar için de 'Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. İddianamede, ülkeyi kaosa sürüklemek için kullanılacak mühimmatlar şu şekilde sıralanıyor: "15'i dolu 21 LAW silahı, 14 el bombası, 24 el bombası fünyesi, 450 gram C-3 patlayıcı, 5 bubi tuzağı, 30 metre infilaklı fitil, 38 metre saniyeli fitil."

Etiketler :