Poyrazköy mühimmatı nasıl bulundu?

Poyrazköy mühimmatı nasıl bulundu?

Ergenekon soruşturması kapsamında kabul edilen Poyrazköy iddianamesini, mühimmatın nasıl ele geçirildiğini deşifre etti.

Ergenekon soruşturması kapsamında kabul edilen Poyrazköy iddianamesinde, İstek Vakfı'na ait arazide çok sayıda mühimmat bulunmasıyla sonuçlanan aramanın vatandaşların ihbarı üzerine yapıldığı belirtildi.

Poyrazköy iddianamesinde mühimmatın vatandaşların ihbarı üzerine bulunduğu belirtildi. Daha sonra gelen bir ihbar mailinde bu mühimmatın emekli albay Mustafa Levent Göktaş'a bağlı ekip tarafından gömüldüğü ve eyleme hazır bekledikleri bilgisinin verildiği ifade edildi.

Poyrazköy iddianamesinde mühimmata nasıl ulaşıldığı anlatıldı. Buna göre, vatandaşların Beykoz Kaynarca Köyü Hocaoğlu mevkiinde şüpheli şahısların bulunduğuna ilişkin ihbarı üzerine Jandarmanın bölgede inceleme başlattığı kaydedildi. İddianamede, "Jandarma tarafından yapılan incelemede tornavida ile işaretlenmiş ağaçlar bulunduğu, bu ağaçların takip edilerek ulaşılan alanda yumuşak zeminde toprağa gömülü halde bir kısım yüzeyde görülen siyah poşet parçalarının bulunduğu, yapılan araştırmada toprağın 20 cm altında gömülü halde bulunan siyah poşet içerisindeki 50x30x20x cm ebatlarındaki plastik termosta her biri 550 gr. Ağırlığında 27 adet TNT kalıbı, 155 cm boyunda infilaklı fitil, 3 adet fünye, 1 adet adaptör, 100 gr c-4 plastik patlayıcı madde ele geçirilmiştir." denildi.

Daha sonra İstanbul Emniyetine gelen bir ihbar mailinde bu mühimmatı Göktaş'a bağlı ekibin gömdüğü bilgisinin ulaştığı ifade edildi. İddianamede ihbar mailinde yazılanlar "20-25 gün önce Beykoz'da ormanlık alan içerinde yüklü miktarda patlayıcı bulunduğu, emekli Albay Levent Göktaş'a bağlı bir ekip tarafından bu patlayıcı maddelerin eylemde kullanılmak üzere gömüldüğü, bu ekibin harekete geçeceği, ayrıca ekibin içerisinde Levent Bektaş, Ercan Kireçtepe, Turhan, Ecevit, Eren Günay ve Emre Onat isimli şahısların olduğu, Beykoz'daki ormanlık araziye patlayıcıları gömerken vatandaşların fark etmesi üzerine kaçtıkları, bunların Ergenekon'a bağlı hareket ettiği ve şahıslardan cezaevinde bulunan Levent Göktaş'ın sorumlu olduğu" şeklinde anlatıldı.

 

Etiketler :