Pozantı cezaevinden el yazılı korkunç iddialar

Pozantı cezaevinden el yazılı korkunç iddialar

Tecavüz, dayak ve işkence ile gündeme gelen cezaevine bakanlık 2 müfettiş daha gönderdi.

Adana'nın Pozantı ilçesindeki 282 kişi kapasiteli Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi'ndeki tutuklular arasında tecavüz, taciz ve işkence iddialarını gündeme getiren 7 çocuğun, yaşadıklarını el yazılarıyla yazıp İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi'ne verdikleri ortaya çıktı.

Yaşları 13-17 arasındaki 7 çocuğun geçen yıl Mersin İHD kanalıyla verdiği ve Pozantı Başsavcılığı'nın soruşturmasına konu dilekçelerdeki iddialar şöyle:

Eziyet için yetki müdürden

M.D. ve Ö.K.: Gardiyanlar pimapenle 'ilk giriş dayağı' adı altında elimize vuruyorlardı. Adli mahkûmlara eziyet ettiriyorlardı. A3'teki lakabı 'Rakip' olan K.Y., A5'teki Y.T., B4'teki M. adında biri, A1'de M.K., C7'deki A.M., B9'daki B.Y., B10'daki K.T. ve B3'teki Z.E.'ye siyasi tutuklulara eziyet ve şiddet uygulaması için müdür yetki vermişti. Cezaevinde taciz ve tecavüz olayları sürekli oluyordu. A10 koğuşundaki A.D.'nin, A3'teki K.Y.'nin diğer mahkûmlara karşı cinsel taciz ve tecavüzde bulunduklarını duyduk. Özellikle bir arkadaşımızın tecavüze uğradığını duyduk. Pozantı Cezaevi Müdürü, bizi ikinci kez gördüğü zaman 'Pişman olacaksınız. Gidin de sizlere bulaşıkları yıkatsınlar, dövsünler de aklınız başınıza gelsin' diyordu. İdare, gardiyanlar ve adli makamların bu konuda işbirliği halinde olduklarını düşünüyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.