PRAG TURİZM FUARI’NDA TÜRKİYE RÜZGARI ESTİ

PRAG TURİZM FUARI’NDA TÜRKİYE RÜZGARI ESTİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen 23.700 kişinin ziyaret ettiği Uluslararası Turizm Fuarı Holidayworld’a katıldı.

Türkiye, Çek Cumhuriyeti’nde 10-13 Şubat tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarı Holidayworld Prag’a katıldı. Viyana Kültür ve Tanıtma Müşavirliği görev bölgesinde yer alan fuara 150 metrekare büyüklüğünde bir stant ile katılan Türkiye büyük ilgi gördü.

 

47 ülkeden 693 standın yer aldığı fuarı toplam 23.700 kişi ziyaret etti. 2010 yılında 120 metrekare olan Türkiye standı bu yıl 150 metrekareye çıkarılarak sektör katılımcılarına daha fazla yer verilmesi sağlandı. Fuar süresince stantta, Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan yayımlar ile tarihi ve turistik zenginliklerimiz, Çek dilini konuşabilen hostesler tarafından ziyaretçilere anlatıldı.

Fuarın ilk gününde Türk mutfağının zengin örnekleri konuklara sunuldu. İstanbul Yeditepe Üniversitesinden gelen profesyonel halk oyunları ekibi fuar boyunca çeşitli yörelerden oyunlar sergiledi. Viyana’dan gelen Südbahnhof adlı müzik grubu, zengin repertuarı ile geleneksel Türk Sanat Müziğini Çek halkına ve ziyaretçilere tanıttı.

 

Fuarda, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği 2011 Shoppingfest kampanyası çerçevesinde farklı medeniyetleri, kültürleri, inançları barındıran, dünyada iki kıtayı buluşturan tek şehir İstanbul’un tanıtımına katkıda bulunmak üzere çalışmalarda yapıldı. Bu amaçla konuyla ilgili görsel ile birlikte Çek dilinde hazırlatılan tanıtım metninin yer aldığı broşürler, ziyaretçilere ve Çek Cumhuriyeti’nde görev yapan tur operatörlerine dağıtılarak, önemli bir tanıtım fırsatı değerlendirildi.Çek halkı fuardaki Türk sanat müziği konserine, folklor gösterisine ve Anadolu’nun zengin mutfağına büyük ilgi gösterdi.
 

Etiketler :