Prangalı Zulüm Uzatıldı

Prangalı Zulüm Uzatıldı

İsrail mahkemesi İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batı Şeria Temsilcisi Türk vatandaşı İzzet Şahin'in gözaltı süresini 8 gün uzattı.

İsrail mahkemesi İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batı Şeria Temsilcisi Türk vatandaşı İzzet Şahin'in gözaltı süresini 8 gün uzattı. 27 Nisandan beri gözaltında tutulan Şahin'in üçüncü duruşması dün İsrail askeri mahkemesi Salem Şumrun'da yapıldı. Duruşmayı 20 Mayıs'a erteledi. Türk avukatlar Cihat Gökdemir ve Gülden Sönmez, mahkemenin siyasi bir karar verdiğini söyleyerek tepki gösterdi. Davanın hukuki olmadığını vurgulayan Avukat Gökdemir, "İsrail Genelkurmay İstihbaratı, Şahin'in serbest bırakılmaması için mahkemeye baskı yapıyor. Türkiye, siyasi baskı yapmazsa Şahin'i serbest bırakmayacaklar. Hukuki olarak yapabileceğimiz çok fazla bir şey olmadığını anladık" şeklinde konuştu.

AYAKLARI ZİNCİRLENDİ

Şahin'in mahkûm olmamasına rağmen 17 gündür 4.5 metre karelik bir hücrede tutulduğunu belirten Gökdemir, "Elleri ve gözleri sürekli bağlı, ayaklarına zincir bağlamışlar. İçerisinde yatağı olmayan, bir hücrede tutuyorlar. İlk 30 saat su ve yemek verilmemiş" dedi.

Oktay Mehmet-Yeni Şafak

Etiketler :