Prof. Dr. Nurullah Çetin Soluksuz Dinlendi!

Prof. Dr. Nurullah Çetin Soluksuz Dinlendi!

Ankara üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde Öğretim Görevlisi olan Profesör Dr. Nurullah Çetin Hatay Payas da “İstiklal Marşını anlamak” konulu konferans verdi.

 

Saat 14.00’de başlayan konferansa Payas Belediye Başkanı Bekir ALTAN, Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Erdal, İlçe ve Beldenin ileri gelenleri, yazar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Konferans Mehmet Akif Ersoy Şiir Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül töreni ile başladı. Yarışmada birincilik alan öğrenci Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz eseri “Çanakkale Şehitleri” isimli şiiri okuyarak büyük alkış aldı. Program Mehmet Akif Ersoy’u ve Milli Mücadele günlerini anlatan kısa filmin ardından Profesör Dr. Nurullah Çetin’in konferansıyla devam etti.

İki saat süren “İstiklal Marşını anlamak” konulu konferans soluksuz dinlendi. Ayakta alkışlanan Profesör Nurullah Çetin’e program sonunda Gazeteci- Yazar Fatma Çetin Kabadayı tarafından plaket takdim edildi.  Kabadayı;  “Sayın Nurullah Çetin, eserleriyle, konferanslarıyla, makaleleriyle, yetiştirdiği ve ulaşabildiği tüm öğrencilere bilgi aktarımıyla; Türk Edebiyatına büyük katkıları olmuş bir eğitimcidir. Kendisini kutluyor, saygılarımı sunuyorum,” dedi.

Konferans Prof. Dr. Nurullah Çetin’in kitaplarını imzalamasıyla sona erdi. Öğrenciler, kitap imzalatabilmek için uzun bir kuyruk oluşturdu. Nurullah Çetin’in kitapları arasında Yahya Kemal’in Aydınlanması, Yeni Türk Şiirinde Geleneğin İzleri, Milli Doğruluş Yeniden, Cumhuriyet Dönemi Türk Şiirinde Rubai, Edebiyat ve Bilinç, Şiir Çözümleme Yöntemi, Roman Çözümleme Yöntemi, Mehmet Akif’i Doğru Anlamak isimli kitapları bulunuyor.

Aynı zamanda İLESAM (İlim ve Sanat Eseri Sahipleri Derneği) Yönetim Kurulunda da görev yapmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.