Prof. Dr. Orhan Çeker bu kez hanımları ikaz etti

Prof. Dr. Orhan Çeker bu kez hanımları ikaz etti

Her hafta çok önemli ıkazlarda bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku ögretim üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker bu kez hanımları ikaz etti.

DİKKAT!!! Ramazanımız geliyor. 'Kadın özel halde oruç tutar' namında bir dedikodu/bir yalan piyasaya sürülebilir. Sakın buna kanmayın. Çünkü Peygamberimiz; 'özel haldeki kadın oruç tutmaz' buyuruyor. (Buhârî Hayz 6, Müslim İman 132). Aişe anamız 'BİZ sonradan kaza ederdik' hatta 'Ben fırsat bulamadığım zaman şaban ayında (yani öbür ramazan gelmeden) kaza ederdim' diyor. Alın size kaynak: Buhârî Savm 40; Müslim Sıyâm 151; Ebu Davud Savm 40 (2399); Tirmizi Savm 66 (783); Nesâî Sıyâm 64 (2319); İbn Mâce Sıyâm 13 (1669); Muvatta Sıyâm 54 (700). 
Demek ki Aişe anamız ramazan'dan tam 11 ay sonraki şaban ayında kaza ediyormuş. Özel halde tutulmayan orucun sonra kaza edileceğinde şüphe kaldı mı artık. Öyleyse hanımlar! Yalan seviyesindeki bir dedikoduya aldanıp özel  halde oruç tutarak amelinizi sakın boşa götürmeyin. Sakın haa! Özel halde iken Ramazanda oruç tutmayın, sonra güne gün kaza edin!!! Peygamberimiz'e inanmayacaksınız da siz kime inanacaksınız. Haa bir de şunu ekleyim: Bu yazdıklarım konusunda İCMA da var. Ümmet âlimleri fikir birliği etmiştir. Oryantalistleri bilmiyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.