PROF. DR. ORHAN ÇEKER’DEN ÇOK SERT BİLDİRİ

PROF. DR. ORHAN ÇEKER’DEN ÇOK SERT BİLDİRİ

Ehli Sünnet Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker’den hem meslekdaşlarına, hem idarecilere ve hem de topluma ikaz ve eleştiri geldi.

Bakıyorum da koca koca müslümanlar, müslüman kökenliler hem de İslâmî ilimlerde akademik ünvanlı olanlar, ALLAH'ιn lanetlediği bir vasıfla muttasιf birileri İle övünüyor. Efendimiz'in s.a.s 'Ileride insanlar oluk oluk ALLAH'ιn dininden çıkacaklardır' dediği zaman bu zamandır galiba. Bu lanetlik vasıflı kişilerin beni/bizleri temsil etmesinden, düştüğümüz bu derekeden dolayı utanıyorum. Yetkililerin vurdumduymaz olmalarını da yadιrgιyor ve kınıyorum. Beyler ister hamasi duygularla ister başka sıradan sebeplerle olsun, ALLAH'ιn hükmüne rağmen birşeyi öncelemek ve tercih etmek ALLAH'a şirk koşmaktır. 'ALLAH'ιm içimizdeki sufeha yüzünden bizleri belalarına uğratma'.

EBRAR ismi KUR'ÂNÎ, mânâsı güzel bir isim. Ebeveyni kim bilir ne güzel ve yüce duygularla bu ismi koydular. Hz Ebu Bekir Efendimiz Al-i İmran 8, 9'u kunut duası olarak okuyormuş. Bizler de okumayı ihmal etmeyelim. Her işimizi olduğu gibi imanımızı da bilgimizi de amelimizi de akıbetimizi de ALLAH'a emanet edelim. ALLAH encamımızı da hayr eyleye. Âmin bi hürmeti Seyyidi'l-Mȕrselîn. Prof Dr Orhan ÇEKER

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum