Prof. Dr. Orhan Çeker’den yeni bir eser “İLM-İ HÂL’im

Prof. Dr. Orhan Çeker’den yeni bir eser “İLM-İ HÂL’im

Necmeddin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Orhan Çeker’in merakla beklenen son kitabı İLM-İ HÂL’im yayınlandı.

KİTAP TANITIMI 
Tanıtımını yapacağım eser, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Sayın Prof. Dr. Orhan Çeker Hocamızın “İLM-İ HÂL’im (AKAİD, İBADETLER, BAZI MESELELER VE PEYGAMBERİMİZ (S.A.S.)” isimli kitabıdır.

Kitabın Adı: İlm-i Hâl’im (Akaid, İbadetler, Bazı Meseleler ve Peygamberimiz (s.a.s.)
Kitabın Yazarı: Prof. Dr. Orhan Çeker
Yayınevi, Basım Yeri ve Yılı: Tekin Yayınevi, Konya 2020
Baskı Sayısı ve Sayfası: 1. baskı, 462 sayfa

Elinizdeki eserde, Kur’an ve Sünnetten hareketle müctehidlerimizin vardığı ilmihal bilgileri okuyucuya doğru şekilde ve kendisine özgü bir ifade ile ulaştırılmaktadır.

Kitap; İlahiyat Fakülteleri, İslâmi İlimler Fakülteleri, fıkıh ile ilgilenen herkes için başucu bir kaynak niteliğindedir.

Orhan Hocamız, bu eserinde de -diğer eserlerinde olduğu gibi- güncel ve akıcı bir dil kullanmış, bu da eserin okuyucu tarafından rahatlıkla anlaşılmasını kolaylaştırmıştır.

Eserin konuları içerisinde Kelime-i şehadet, ef’al-i mükellefîn, niyetin arka planı, abdest ve mestlerdeki ilke ve esaslar, namaz vakitleri, nafileler ile ilgili ilginç kaideler, mesbuk ile ilgili ilkeler, seferilikte özel hükümler ve vatanlar, cenaze namazının arka planı, oruçta keffaret gerektiren hallerin kaidesi, zekâta tabi malların taksimi ve ilgili ilkeleri, hac konusunu işlerken önce hac coğrafyası, hac şeâiri ve hac menâsiki vb pek çok bilgi bu kitapta yer almaktadır.

Eserin yazılış gerekçesini Muhterem Orhan Hocamız şu şekilde açıklamaktadır: “Şimdiye kadar yıllar yılı derslerde ilmihal anlattık. Fakülte dışında gerek sivil gerek müftülükler aracılığı ile görevlilere bu konuları defalarca aktarmaya çalıştık. Yılların tecrübesiyle kendimize mahsus bir izah şekli gelişmiş oldu. İlmihal konularında, satır aralarında saklı birçok ilke ve esas dikkatimizi çekmişti. Özellikle din görevlilerine anlatırken ‘Bunları yazın’ diye istekler geldi. Çünkü söz uçacaktı yazı kalacaktı. Yıllardır bu isteklere ‘İnşaallah’ diye cevap verdik durduk. Nihayetinde bu eseri Allah’ın izni ve yardımıyla kaleme aldım.” 

Yayın dünyamıza bu çok değerli eseri kazandıran Sayın Orhan Çeker Hocamızı tebrik eder; Yüce Rabbimden, kendisine böylesine kıymetli eserlerin telifi için hayırlı ve uzun ömürler ihsan etmesini dilerim.

Kitap, Orhan Çeker Hocamızın diğer kitapları gibi dolu dolu olup gerçekten de başucu kitabı olarak bulundurmaya değer.

Kitap, Tekin Yayınevinin tekinkitabevi.com.tr adresinden elde edileceği gibi kitapyurdu.com idefix.com gibi online satış sitelerinden elde edilebilir.

Tekin Yayınevi: 0332 350 3017

Tanıtım: Mehmet Deri

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.