Prof. Dr. Yusuf Yağcı son yolculuğuna uğurlandı

Prof. Dr. Yusuf Yağcı son yolculuğuna uğurlandı

Yağcı için İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenin ardından İTÜ Abdülhakim Sancak Camisi'nde cenaze namazı kılındı- Rektör Prof. Dr. İsmail Koyuncu: - "Hem insanlığıyla hem bilim yönüyle çok örnek bir hocamızdı.

İSTANBUL (AA) - Görevi başındayken geçirdiği kalp krizi sonucu 71 yaşında hayatını kaybeden İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Yağcı, son yolculuğuna uğurlandı.

Türk Kimya Derneği Şeref Üyesi, 1994 TÜBİTAK Bilim Ödülü sahibi Prof. Dr. Yağcı için İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Törene katılan mesai arkadaşları ve öğrencileri, Yağcı ile olan anılarını anlattı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, törende yaptığı konuşmada, bugünün, çok önemli bir değeri kaybettikleri bir gün olduğunu belirterek, "Hem insanlığıyla hem bilim yönüyle çok örnek bir hocamızdı. Tüm İTÜ ailesinin başı sağ olsun. İTÜ'ye değer katan, değeri yükselten biriydi. İsmini sonsuzlaştırmamız gerekiyor. Görünür bir yerde ismini sonsuzlaştırmak istiyoruz." diye konuştu.

Yağcı'nın çalışmalarından bahseden Prof. Dr. Koyuncu, sözlerine şöyle devam etti:

"1980 yılında İTÜ'ye katıldı. Farklı ülkelerde kısa süreli bazı çalışmalar gerçekleştirdi. 37 yaşında çok genç yaşta üniversitemizde profesör oldu. Kendi alanında dünyada söz sahibi bir isim. Yazdığı makaleler olsun, aldığı patentler olsun bizim en yüksek potansiyeli olan hocalarımızdan bir tanesiydi. Çok renkli bir kişiliği vardı. Herkesle belli bir seviyede diyalog kurabilen bir hocamızdı. Her zaman pozitif bir insandı."

Törenin ardından Prof. Dr. Yusuf Yağcı'nın cenazesi, İTÜ Abdülhakim Sancak Camisi'ne getirildi. Burada öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Üniversitede Yağcı'nın hayrına yemek dağıtıldı.

Yağcı'nın cenazesi, Kilyos Mezarlığı'na defnedilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.