Protez bacakta uyuşturucu hap

Protez bacakta uyuşturucu hap

Kurban Bayramı tatilinde eğlence merkezlerinde piyasaya sürülmeye hazırlanan 9 bin 423 adet uyuşturucu hap ve 30 kg. esrar maddesi ele geçirildi.

İzmir'de Narkotik polisi tarafından düzenlenen operasyonda, dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde eğlence merkezlerinde piyasaya sürülmeye hazırlanan 9 bin 423 adet uyuşturucu hap ve 30 kg. esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 7 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan birinin, protez bacağının içinde hap sakladığı belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, yaklaşan bayram öncesi uyuşturucu tacirlerinin hazırlık yaptığı bilgisine ulaştı. Tatilde eğlence merkezlerinde piyasaya sürülmek için İzmir'e yüklü miktarda uyuşturucu hap ve esrar getirildiğini belirleyen polis, alıcı kılığına girerek uyuşturucu tacirleriyle irtibat kurdu. Konak ilçesi Tepecik semtinde oturan C.Ö. adlı kişide yüklü miktarda uyuşturucu hap bulunduğunu öğrenen polisler, alıcı kılığında anlaştı. Zanlıyı Buca ilçesindeki evinden çıkar çıkmaz gözaltına alan polis, üst aramasında ilginç bir durumla karşılaştı. Yıllar önce kendini bacağından tabancayla vurduğu için protez takılan C.Ö.'nün, protezinin içinde gizlenmiş yüzlerce uyuşturucu hap ele geçirildi. Protezinde ve evinde yapılan aramalarda toplam 9 bin 423 adet uyuşturucu hap bulundu. Zanlının polise verdiği ifadede, hapları satarak elde ettiği parayla İstanbul'daki özel bir hastanede bacağına daha kaliteli bir protez taktırmak istediğini söylediği ileri sürüldü. Zanlı C.Ö., sevkedildiği mahkemece tutuklandı.

Operasyonlarını sürdüren Narkotik timleri ayrıca A.İ., Y.A., İ.K., T.G., Ö.Ç. ve M.A. adlı zanlılarda toplam 30 kg. esrar maddesi ele geçirdi. Adliyeye sevk edilen Y.A., İ.K. ve T.G. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken emniyetteki işlemleri tamamlanan A.İ., Ö.Ç. ve M.A. da adliyeye sevk edildi.

CİHAN

Etiketler :