Provokasyona karşı imza kampanyası

Provokasyona karşı imza kampanyası

Başakşehir Şahintepe’deki Velibaba Cemevi’ne yapılan saldırıyı 'Kürt-Alevi çatışması çıkarmak isteyenlerin provokasyonu' olarak değerlendiren birçok Alevi kuruluşu, provokasyona karşı imza kampanyası başlattı.

İmza metninde, “Alevi-Sünni çatışması çıkarmayı başaramayanlar, şimdi Alevi-Kürt çatışması çıkarmak için pis bir tuzak kurmaya yeltendiler. İmza ver, karanlık ellere dur de!” görüşü dile getirildi. Cemevine yönelik saldırıyı kınayan çok sayıda Alevi kuruluşu, provokasyonlara karşı imza kampanyası başlattı. Kampanyaya ilk imzayı; Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Turgut Öker, Hacıbektaş Anadolu Kültür Vakfı Ercan Geçmez, Pirsultan Abdal Derneği Fevzi Gümüş, Hubyar Sultan Derneği Ali Kenanoğlu, Barış Meclisi üyesi Hakan Tahmaz, Alevi dedesi Dertli Divani, Araştırmacı Yazar Erdoğan Aydın, Araştırmacı Yazar Turan Eser, Gazeteci Vedat Kara, Gazeteci Ahmet Koçak, Bozatlı Hızır Derneği Hatice Altınışık, Sanatçı Nurettin Güleç, Okmeydanı Cemevi Kamil Aykanat ve Araştırmacı Yazar Ali Murat İrat verdi. Kampanya bildirisinde; “Türkiye toplumu ‘Alevi-Sünni’, ‘Türk-Kürt’, şimdi de ‘Alevi-Kürt’ arasında çatışma yaratmaya dönük oyunları biliyor. Alevi-Sünni çatışması” çıkarmayı başaramayanlar, şimdi Alevi-Kürt çatışması çıkarmak için pis bir tuzak kurmaya yeltendiler. Çok kültürlü, çok inançlı, çok dilli Türkiye’den korkan, onları inkar eden, asimilasyona tabi tutan ve bu yönde provokasyonlar hazırlayan karanlık ellerin devreye girmesine engel olunmalıdır. Alevileri ve Kürtleri içine çekmeye çalışan bu provokatif davranışlara demokratik tepki göstermek gerektiğine inanıyoruz. Saldırıyı yapanları bir kez daha kınıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

ALİ KENANOĞLU: BAŞKA PROVOKATİF SALDIRILAR OLABİLİR

Hubyar Sultan Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, Aleviler olarak artık kamplaşmaların oluşmasını istemediklerini, imza kampanyası ile provokasyonlara karşı taleplerinin tabana yayılmasını amaçladıklarını dile getirdi. Olayın ilk medyada yer alış biçimini eleştiren Kenanoğlu, “Burada bir bayrak indirme hadisesi yoktur. Ancak olay, ilk haberlerde Kürt-Alevi çatışması gibi yer aldı. Gazi ve Maraş olaylarında da bu tür söylenti ve haberler olayların fitilini ateşledi. Burada da aynısını yapmaya çalıştılar. Başka provokatif saldırılar da olabilir. Alevi kesim uyanık olmalı, ilk duyduğu bilgiyi Alevi derneklerine teyit ettirsinler.” diye konuştu. Cihan

Etiketler :