Psikopatlar ordusu

Psikopatlar ordusu

İsrailli kadın askerin Facebook'ta gözleri ve elleri bağlı Filistinlilerle bulunan pozlarını paylaşması İsrail askerlerinin psikopatlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

PSİKOPAT ASKERLER

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, geçtiğimiz yıl İsrail ordusunda askerlik görevini tamamlayan bir kadın askerin siteye koyduğu bu fotoğraflar ile sarsıldı.

 

Eden Abergil adlı Asdod'lu kadın asker, gözleri ve elleri bağlı Filistinli tutuklularla çektirdiği fotoğrafları Facebook'a yükledi. Abergil, siteye yüklediği fotoğraf albümüne, "IDF (İsrail savunma güçleri) - hayatımın en güzel anları" ismini vermesi tepkilere neden oldu.

Tepki çeken fotoğraflar Facebook'tan hemen kaldırıldı ancak birçok internet sitesi fotoğrafları ele geçirmeyi başardı.

HA EBU GARİB HA İSRAİL

İsrailli Eden Abergil'in bu fotoğrafları, Irak'taki Ebu Garib Hapishanesi'nde yaşananları hatırlattı.O fotoğraflarda da, Amerikalı bir kadın asker, başına çuval geçirilen, elleri bağlı ve çıplak Iraklı tutuklularla bulunuyordu. Fotoğraflar tüm dünyada büyük tepki çekmişti. Fotoğraflardan sorumlu birçok asker açığa alınmıştı.İ srail ordusu daha öncede Filistinlilere yaptığı işkencelerle gündeme gelmişti.

Etiketler :