PTT soygunlarında şok iddia

PTT soygunlarında şok iddia

Son aylarda neredeyse Türkiye'nin her yerinde yaşanan PTT şubesi soygunlarının arkasında bazı güvenlik şirketlerinin bulunduğu iddia edildi.

İnternette dolaşan iddialara göre, daha önce LPG'li araçlar aleyhinde yayınlar yaparak, LPG ihalesini alan şirket örnek gösterilerek, PTT soygunlarının da aynı şekilde abartıldığı ve güvenlik şirketlerinin rant peşinde olduğu iddia ediliyor.

Son bir ayda Türkiye genelinde yaşanan 10 PTT şubesi soygunuyla ilgili olarak internet üzerinde dolaşan iddialara göre, güvenlik şirketlerinin PTT şubelerine güvenlik elemanlarını yerleştirebilmek için bu tür soygunları tertiplediği iddia ediliyor.

TELEVİZYON HABERLERİNDEKİ PTT SOYGUNLARI
İddialar arasında dikkati çeken bir diğer unsur ise bazı televizyon kanallarının bu soygunları abartarak verdiği ve güvenlik şirketleriyle işbirliği halinde PTT şubelerine güvenlik ihalesi için baskı kurdukları ileri sürülüyor.

GÜVENLİK ŞİRKETLERİNE RANT KAPISI
İddiayı ortaya atan sanal dedektifler, PTT'ye alınacak olan güvenlik elemanlarının güvenlik şirketleri aracılığıyla değil, KPSS yoluyla almasının sağlıklı olabileceği, çünkü soygunların arkasında bir rant kapısının yattığını belirtiyor.

İDDİALARINI LPG İLE GÜÇLENDİRİYORLAR
Soygunların arkasında güvenlik şirketlerinin olduğuna dair iddiayla ilgili en çarpıcı örnek ise bir dönem LPG'li araçlar aleyhinde yapılan televizyon yayınlarından sonra hükümetin LPG'li araçlar için yeni bir düzenleme yaptığı ve ardından yapılan ihaleyi de LPG'li araçlar aleyhinde yayın yapan televizyonların sahibinin alması gösterildi.

habervaktim

Etiketler :