Pusulalardaki parti sıraları belli oldu

Pusulalardaki parti sıraları belli oldu

12 Haziran Pazar günü yapılacak milletvekili genel seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulasında AK Parti 1. sırada yer alacak. Kurada 12. sırada MHP vE 4. sırada CHP yer alacak.

12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulasının 1. sırasında AK Parti, 4. sırasında CHP, 12. sırasında MHP yer alacak.

 

Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerini belirlemek için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu konferans salonunda kura çekimi yapıldı. 

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminin vatana millete hayırlı olmasını ve esenlikler getirmesini temenni etti.

 

YSK üyeleri ve Başkan Em, kura çekiminde ilk olarak siyasi partilerin isimlerini belirledi. Siyasi parti temsilcileri de kurayla oy pusulasındaki numaralarını çektiler. Buna göre, 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulasının 1. sırasında AK Parti, 4. sırasında CHP, 12. sırasında MHP yer alacak.

 

Oy pusulasındaki diğer partilerin sırası şöyle:

1-  Adalet ve Kalkınma Partisi

2-  Demokrat Parti

3-  Eşitlik ve Demokrasi Partisi

4-  Cumhuriyet Halk Partisi

5-  Emek Partisi

6-  Millet Partisi

7-  Liberal Demokrat Parti

8-  Saadet Partisi

9-  Hak ve Eşitlik Partisi

10- Halkın Sesi Partisi

11- Alternatif Parti

12- Milliyetçi Hareket Partisi

13- Özgürlük ve Dayanışma Partisi

14- Halkın Yükselişi Partisi

15- Yurt Parti

16- Doğru Yol Partisi

17- Türkiye Partisi

18- Genç Parti

19- Bağımsız Türkiye Partisi

20- Hak ve Özgürlükler Partisi

21- Türkiye Komünist Partisi

22- Milliyetçi Muhafazakar Parti

23- Büyük Birlik Partisi

24- Demokratik Sol Parti

 

Seçime katılmasına karar verilen İşçi Partisi, Yeni Parti ve Barış Demokrasi Partisi seçime katılmayacaklarını bildirdikleri için oy pusulasında yer almadılar. Böylelikle seçime 24 siyasi parti katılacak.

Bu arada, 1. sırayı çeken AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, gazetecilerin soruları üzerine, gönlünden geçen yeri seçtiğini ifade ederek, yapılacak seçimin vatana, millete hayırlı olmasını diledi. 

Üstün, 'Seçimin sonucunun da bu şekilde son derece şeffaf gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Kura çektik, kurada Adalet ve Kalkınma Partisi birinci sırada çıktı. Allah'ın izniyle inşallah 12 Haziran'da da AK Parti'nin büyük bir oy çoğunluğuyla yine birinci sıradan çıkacağını ümit ediyoruz. Seçim hayırlı olsun' diye konuştu. 

Gazetecilerin 'Her zaman şanslı mısınız?' sorusu üzerine de Üstün, şansın AK Parti'nin şansı olduğunu ifade etti. Bir gazetecinin, 'Pusulanın en solunda yer alacaksınız' demesi üzerine Üstün, 'Önemli olan solda değil, birinci sırada yer almak' karşılığını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.