Putin'in ajanlarına Medvedev'den madalya

Putin'in ajanlarına Medvedev'den madalya

Putin'in parlak gelecek vaat ettiği ajanlara Medvedev'den madalya.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev aralarında Temmuz'da ABD'den sınırdışı edilen ajanların bulunduğu Dış İstihbarat Servisi (SVR) elamanlarını yüksek onur madalyaları ile ödüllendirdi.

Kremlin Basın Danışmanı Nataliya Timakova'nın yaptığı açıklamada sabah saatlerinde Kremlin'de SVR elemanlarına madalyaların takdim edildiği kaydedildi. Timakova, devletin yüksek onur madalyalarına layık görülen istihbaratçılar arasında yazın Rusya ile ABD arasında büyük krize neden olan ajanların da yer aldığını söyledi.

Haziran ayı sonunda Moskova-Washington hattında Soğuk Savaş yıllarını aratmayan bir casus krizi yaşanmıştı. ABD'de yakalanan 10 Rus casus, daha sonra "batılı istihbarat teşkilatları ile irtibatlı oldukları iddia edilen ve vatana ihanet suçuyla tutuklu bulunan" dört Rus vatandaşı karşılığında Viyana'da takas edilmişti.

Ajanlar Rusya'ya döndüğünde Başbakan Vladimir Putin kendilerine sahip çıkarak istihbaratçılarla Moskova'da bir araya geldiğini ve vatanseverlik şarkıları söylediklerini açıklamıştı. Ajanlara parlak bir gelecek vaat eden Putin, uygun görevlerde istihdam edileceklerini belirtmişti.

 

Etiketler :