R.Dilmen 'F.Bahçe üçüncü olamaz'

R.Dilmen 'F.Bahçe üçüncü olamaz'

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin oynadığı futbolu eleştirdi. Dilmen, kötü oyunun psikolojik baskıdan kaynaklandığını savundu.

Antalyaspor-Fenerbahçe maçı Güntekin Onay ve Rıdvan Dilmen'le % 100 Futbol'da değerlendirilirken, Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin kazanmasını rağmen kötü futbol oynadığını söyledi.

Fenerbahçe'nin baskı altında maça çıktığını belirten % 100 Futbol yorumcusu, "İlk yarıda liderden 9 puan geriye düşülmesi, son olarak da kupada 2. Lig takımı Malatya karşısında alınan mağlubiyet Fenerbahçe camiasını sarstı. Transfer de yapılamayınca insanlarda pek ümit kalmadı. Aykut Kocaman ve oyuncular tartışılmaya başlandı. Futbolcuların bu ortamda baskı altında olmaması mümkün değil. Psikolojik etkenler kötü oyunun asıl nedeni" dedi.

"Fenerbahçe bugün sadece defansı iyi yaptı" diyen Dilmen, "Daha önce Antep'te, Bursa'da olduğu gibi koruyamıyor, yiyordu. Bu futbol ilk 3'e girmeye bile yetmez. Ama bu maç bir istisna. Siz haftaya Trabzon karşısında veya sonrasında Manisa deplasmanında bu tarzda oynarsanız, olmaz. Fenerbahçe bugün iyi değildi, ama psikolojik şartlar altında önemli bir 3 puan aldı" diye konuştu.

"TEK GÜZEL OLAN GOL"
Psikolojik baskının Aykut Kocaman'ın hamlelerine de yansıdığını vurgulayan Rıdvan Dilmen, "Aykut Kocaman haklı olarak küme düşmemeye oynayan bir takımın teknik direktörünün yapacağı hamleleri yaptı. Bu psikolojik baskıdan ötürü. özellıkle ikinci yarının ilk 10 dakikasındaki Antalya baskısı sonrası hep önlem almaya yönelik değişiklikler yaptı" dedi.

Dilmen, Kocaman'ın Alex'i oyundan almamasını hata olarak yorumlarken, "Alex tartışması Aykut Kocaman'ın da psikolojisini bozdu. Bugün Alex'in 65. dakikayı görmemesi lazımdı. Alex saygı duyulacak bir oyuncu ama, bugünkü Alex tartışılmaz, çıkarılırdı. Aykut Kocaman büyük bir hata yaptı. Büyük ihtimalle; 'Bu 2 maçtan 6 puan çıkaramazsam benim sonum geldi' diye düşünüyordur. O yollardan biz de geçtik, kesin düşünüyordur" şeklinde konuştu.

Son olarak Gökhan Gönül'ün attığı gole de değinen Dilmen, "Çok büyük oyuncuların atacağı bir golü attı. Futbolcular bazen bu gibi pozisyonlarda şutu attıktan sonra, 'keşke dibine girseydim' der. Gökhan Gönül'ün vuruşu büyük hüner gerektirir. OFTAŞ'te iken sağ önde oynamasının da etkisiyle vuruş yapmaya alışık bir oyuncu aslında. Attığı gol de maçtaki pozitif anlamda yegane hareketti" dedi 

Etiketler :