Radar da Yeni Uygulama

Radar da Yeni Uygulama

Yaz sezonuyla birlikte özellikle şehirler arası yollarda radar uygulaması artırıldı.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Daire Başkanı Celal Uzunkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz sezonunun başlaması ve okulların tatile girmesiyle kara yollarında yoğunluk yaşanmaya başladığını, kazalarda da artış gözlemlendiğini söyledi.

Uzunkaya, günde yaklaşık 3 bin kişinin yaralandığına dikkati çekerek, ''Bu da genellikle kontrolsüz, kurallara çok dikkat etmeyen sürücü profilinden kaynaklanıyor'' dedi.

Hava sıcaklıklarının artmasının da sürücülerin dikkatlerinin dağılmasında önemli bir etken olduğunu vurgulayan Uzunkaya, direksiyon başına geçen sürücülerden trafik kurallarına uymalarını, hız yapmamalarını, kemer takmalarını ve acele etmemelerini istedi.

Şehirler arası yollarda, artan trafik yoğunluğuna paralel olarak vatandaşların can güvenliği için denetimleri artırdıklarını bildiren Uzunkaya, şöyle konuştu:

''Yapılan kontrolsüz, acele davranışlar telafisi olmayan sonuçlar doğruyor. Öncelikle hız kurallarına uyulması gerekiyor. Hız denetimleri için şehirler arası yollarda radar uygulamalarını geçtiğimiz yıllara oranla epey artırdık. Artırmaya da devam edeceğiz. Şu an yollarda yoğun radar var. Sürücüler, 'Radarı atlattım. Artık hız yapabilirim', 'Şimdi radardan geçtim, artık uzun süre radar olmaz' demesin. Aynı güzergahta 20 kilometre sonra ikinci radara girebilirler.''

Celal Uzunkaya, trafik kontrolleri ve cezai uygulamaların, sürücüler ile aileleri ve tüm yolcuların güvenliğinin sağlanması için yapıldığını belirterek, trafik kurallarına uyulmasının hayati önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı