Radikal'de Neler Oluyor

Radikal'de Neler Oluyor

Radikal’in ikinci askerlik şubesi açıldı. Murat Yetkin emir ve görüşlere hazır.

Radikal Gazetesi’ni terk etmeden önce Perihan Mağden, gazetenin zihni üniformalı yazarı Mehmet Ali Kışlalı için “Radikal’in askerlik şubesi” tanımını kullanıyordu. Mağden artık yok ama Radikal’in ikinci askerlik şubesi açıldı. Murat Yetkin emir ve görüşlere hazır.

Artık Asker emriyle Radikal’de kalemiyle kurşun sıkan Mehmet Ali Kışlalı dışında yedek isimler de var demek bu.

Yeni kalemler daha kıvrak hareketler yapıyor. Ergenekon Davasına ve Hükümete karşı “CEPHE OLUŞTURMA FAALİYETLERİ” çerçevesinde Murat Yetkin’in, MİT üzerinden planladığı oyunu dün deşifre etmiştik.

MİT eksenli haberler yapılarak, MİT’te kurumsal refleks oluşturma böylece Emniyet ve Yargıyla çatışmasını sağlama sonra da Cephe değiştirmeye yöneltme stratejisi bu.

Daha önce çok sayıda Paşa’nın evi aranırken çıkmayan çatışma, MİT’in birkaç personeli için neden çıksın?

Aslında kurumlar arası bir çatışma olmadığını en iyi bilen Murat Yetkin.

Emre Taner’le birlikte içten dışa dönen ve Dünya’ya güçlü bir istihbarat örgütlenmesi olarak açılan MİT’e yapılacak en büyük kötülük, içerideki dar ve kısır çekişmelere kurumu alet etme çabaları. Ve yapılan tam olarak da bu.

Açılım sürecine MİT etkin rol alırken ve enerjisinin büyük bölümünü buraya harcarken, birkaç personelinin bireysel suçları MİT’i hiçbir biçimde bağlamaz.

Kaldı ki, taşrada istihbarat elemanları birbirleriyle etkileşirler. Bir MİT mensubu oradaki komuta kademesinin etkisine girmiş ve yanlış işler yapmışsa bu MİT’i neden bağlasın? Kaldı ki MİT’in içinde Emre Taner’le yüzü dünyaya dönen yeni vizyonu anlayamamış olanlar olabilir. MİT’in içinde hala askere bağlı olarak çalışmayı isteyen ve bunu sindiren insanlar kalmış olabilir.

MİT sivil açılımda büyük mesafe aldı ve dış istihbarata her geçen gün verdiği önemle, ağırlığını bölgede ve dünyada artırmaya başladı.

Bu süreçte, iç hesaplar uğruna medya üzerinden kurumlar arası çatışma çıkarma çabaları cevaplanması gereken çok önemli bir soruyu gündeme getiriyor:

KİM YÖNLENDİRİYOR BU HABERLERİ?

AKTİFHABER

Etiketler :