Rafting yapan İranlı Turist boğuldu

Rafting yapan İranlı Turist boğuldu

Rafting yapmak için Türkiye'yi seçen 32 yaşındaki İranlı turist kadın Arezoo Remozi Fathi, botun devrilmesi sonucu Antalya Köprülü Kanyon'da boğularak hayatını kaybetti

Türkiye'ye tatil için gelen 32 yaşındaki İranlı kadın turist Arezoo Remozi Fathi, Antalya Köprülü Kanyonda rafting yaparken suya düşerek boğuldu. Arkadaşları ile bindiği botun devrilmesi sonucu düştüğü nehirden cansız bedeni çıkan Fathi'nin arkadaşları, "Güvenlik önlemi alınmamıştı" diyerek, tepki gösterdiler.

TUR ŞİRKETİNİ SUÇLADILAR

Türkiye'ye 8 kişilik bir arkadaş grubu ile gelen Fathi, hazırlıklarını yaptıktan sonra kendilerini bekleyen bota bindi. Nehirde bir süre ilerleyen grup, beklemediği bir kaza ile karşılaştı. Beş Konak mevkiinde, debisi yüksek nehrin sularında ilerleyen bot alabora oldu. İçinde bulunan İranlı turistler suya gömüldü. Turistlerden bazıları yüzerek çıkarken bazıları da metrelerce suda sürüklendi. Talihsiz kadının arkadaşı Changiz Nujafikia, "Suyun yoğunluğu fazlaydı. Cankurtaran yoktu. Ambulans yoktu. Mevsim rafting için uygun değildi" diyerek kendilerini bu sporu yapmaya götüren tur şirketini suçladı.

ÜLKESİNE GÖNDERİLDİ

Türkiye'ye tatil yapmak için gelen genç kadının cenazesi resmi işlemlerin tamamlanmasından sonra uçakla ülkesine gönderildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.