Ramazan Bayramı Artık Miami Okullarında da Tatil Olacak

Ramazan Bayramı Artık Miami Okullarında da Tatil Olacak

ABD’nin Florida Eyaletinin en büyük ve dünyanın en gözde şehirlerinden biri olan Miami’de Ramazan Bayramı’nın ilk günü tüm öğrencilere tatil ilan edildi.

Mehmet Y. Ulutaş / Habername.com / Miami, Florida, ABD

Miami Vilayeti Eğitim Kurulu’nun (Miami-Dade County School Board) aldığı kararla 2023/24 Okul yılından itibaren her sene Ramazan Bayramının ilk gününe denk gelen okul günü tüm öğrencilere tatil olacak. Amerika’da Ramazan Bayramı Eid ul-Fitr olarak geçiyor ve artık her okul sezonu başlamadan belirlenen takvimde tatil olarak belirtilecek.

Bu kararın geçirilmesi çok uzun bir süreç aldı. Benim de Yönetim Kurulu Sekreteri olduğum Güney Florida Müslüman Dernekler Koalisyonu (COSMOS) ve yörede bulunan diğer müslüman dernekler bu kararın geçirilmesi için senelerdir lobi faaliyetleri yürütüyorduk ve Miami Vilayeti Eğitim Kurulu üyeleriyle yakın temas halindeydik. Nitekim geçen sene bu kurulunun üyelerinden birine COSMOS olarak hizmetlerinden dolayı ödül verdik ve hatta bu ödülü ben takdim ettim.

Habename: Yazarımız Mehmet Yaşar Ulutaş aynı zamanda Amerika Diyanet Merkezi, Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi, ABD Hasene Uluslararası İnsani Yardım Derneği gibi toplum yararına faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen derneklerin Florida temsilciliği görevini yürütmektedir.

eid.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum