Ramazan etkinlikleri Sultanahmet’ten taşınıyor

Ramazan etkinlikleri Sultanahmet’ten taşınıyor

Yıllardır Sultanahmet’te yapılan Ramazan etkinlikleri bu yıl Beyazıt’ta düzenlenecek

KENTİMİZDE yıllardır Sultanahmet Meydanı’nda yapılan Ramazan etkinlikleri, bu Beyazıt Meydanı’na taşınıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün Beyazıt Meydanı’nda incelemelerde bulundu.

SAHAFLARA CEVAP


Başkan Topbaş her yıl Ramazan etkinliklerinin düzenlendiği Sultanahmet Meydanı’nın daha düzenli kullanılması gerektiğini ifade ederek, Ramazan etkinliklerinin Beyazıt Meydanı’nda düzenleneceğini söyledi. Topbaş gazetecilerin, “Kitap fuarının Beyazıt Meydanı’na alınması Sahaflar Çarşısı’ndaki esnafın tepkisine neden oldu. Zor durumda olduklarını söyleyen esnaf, kitap fuarının işlerini iyice durduracağından şikayet ediyor” sorusu üzerine şunları söyledi: “Bu etkinlik alanı buraya binlerce insanı getirecek. Yüzbinler ile ifade edeceğimiz insanın buraya gelişi, oradan geçişi ve orada farklı şeyleri görmesi ve ulaşması açısından önem taşıyor. Etkinlikler, Sahaflar Çarşısı’nı bilmeyenlere bile öğretmiş olacak.”

Başkan Kadir Topbaş’a Beyazıt’taki incelemelerinde 2010 AKB Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir eşlik etti.

Etiketler :