Ramazan etkinliklerine ilgi büyük

Ramazan etkinliklerine ilgi büyük

Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlediği ve çocuk programları ağırlıklı Ramazan etkinliklerine gösterilen ilgi her geçen gün artarak devam ediyor.

Ramazan’ın ilk günü gerçekleştirilen ve Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun konuk olduğu programı hafta içi olmasına karşın yaklaşık olarak 2 bin 500 kişi izledi. Özellikle Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu’nun gösterileri çocuklar olduğu kadar büyüklerin de ilgisini toplamayı başarırken Tasavvuf Müziği’nin önemli ismi Emre Ermiş’in konseri de ilk gün büyük beğeni aldı.

Hafta içi ortalama olarak 2 bin kişiyi çeken ve “Bir başkadır Üsküdar’da Ramazan” sloganıyla gerçekleştirilen etkinliklerde hafta sonları bu sayı 3 bin kişiye kadar çıkıyor. Öyle ki Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nin bahçesinde yer kalmıyor ve izleyiciler programları dışarıdan takip ediyorlar. Etkinliklere gösterilen yoğun ilginin nedenleri olarak Karagöz-Hacivat, ortaoyunu, meddah, yarışmalar ve çocuk eğlencelerinin yanı sıra Üsküdar’ın her mahallesinden Bağlarbaşı Kültür Merkezi’ne yapılan ücretsiz servisler, etkinlik alanında büyüklere ve çocuklara yapılan ücretsiz çay, pamuk helva, patlamış mısır, limonata ve vişne suyu gibi ikramlar ile araçlarıyla gelen aileler için yine ücretsiz olarak sunulan otopark hizmeti gösteriliyor. Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerde ayrıca 28 yayınevinin yer aldığı Kitap Fuarı alanında piyasaya göre oldukça indirimli olarak kitap satışları yapılıyor.

ÜSKÜDARLILAR'A BAĞLARBAŞI MÜJDESİ

Ramazan etkinlikleri ve çalışmalar hakkında bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise, Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nin artık Üsküdar Belediyesi bünyesine katıldığını açıkladı. Kara, bundan sonra tüm Üsküdarlıların kültürel anlamda Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nden faydalanabileceğini kaydetti. Kara, "Kendi bünyemizde hizmet veren Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde ilk olarak bu Ramazan ayında orta oyunu ile başlayıp sohbetlerle, ilahilerle, Klasik Türk Müzikleri'yle eski Üsküdar ve İstanbul gecelerini yaşayacağız. Ancak bu geceler siz değerli misafirlerimizin katılımıyla daha da değer kazanır. Üsküdar bir tarih ve kültür kentidir. Tarihi özelliklerimizi koruyarak Ramazan ayında yeni güzelliklere imza atacağız. Ramazanınız mübarek olsun, geceleriniz güzel olsun.'' şeklinde konuştu.

Etiketler :