Ramazan Öncesi Sinsi Plan

Ramazan Öncesi Sinsi Plan

Ramazan yaklaşıyor, yoksula ve yetime yardım etmeyenler engelleme için yeniden sahnede! CHP ve kartel medvası vardım kuruluşlarını karalamak için voğun çalışma yürütüyor!

Vakit Gazetesi bugünkü nüshasında yer verdiği bir haberle önemli bir tehlikeye ve sinsi bir hazırlığa dikkat çekti.

Ramazan yaklaşıyor, yoksula ve yetime yardım etmeyenler engelleme için yeniden sahnede! 11 avın sultanı Ramazan avına günler kala, CHP ve kartel medvası geçtiğimiz sene olduğu gibi bu Ramazan avında da vardım kuruluşlarını karalamak için voğun çalışma yürütüyor! Güç odaklarının CHP'nin öncülüğünde, vardım kuruluşları hakkında olumsuz vavınlar yaptıracağı bildirildi. Bu arada; Deniz Feneri Derneği, IHH, Kimse Yok mu Derneği, Cansuvu Derneği ve Yardımeli Derneği gibi STK'lar sayesinde binlerce fakir aile Ramazan avında sofrasında sıcak vemek bulmanın sevincini yaşayacak.

11 ayın sultanı Ramazan ayına günler kaldı. Geçtiğimiz sene Ramazan ayında yardım kuruluşlarını hedef alan güç odaklarının yeniden harekete geçtiği, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak isteyen sivil toplum kuruluşlarını karalamak için yoğun çalışma yürüttüğü öğrenildi. Güç odaklarının, CHP'nin öncülüğünde, Almanya Deniz Feneri e . V . davası bahane edilerek yardım kuruluşları hakkında olumsuz yayınlar yaptıracağı bildirildi. Geçtiğimiz günlerde, CHP Merkez Yürütme Kurulu ( MYK ) Üyesi Ali Kılıç'ın, Deniz Feneri e.V. soruşturmasına ilişkin aslı astarı bulunmayan çeşitli iddialarda bulunması , Ramazan öncesi karalama kampanyasın'ın ilk işareti sayıldı.

Geçtiğimiz Ramazan ayında, hayatları boyunca yoksula ve yetime yardım etmeyen medya yöneticileri, Almanya'daki dava üzerinden Türkiye'deki yardım kuruluşları hakkında yalan ve iftira kampanyaları düzenlemiş, fakir fukaraya götürülecek yardımların azalmasına neden olmuşlardı.

YARDIM KURULUŞLARI BİNLERCE FAKİRİ DOYURACAK!

Bu arada ; Deniz Feneri Derneği, İHH, Kimse Yok mu Derneği, Cansuyu Derneği ve Yardımeli Derneği gibi STK' lar sayesinde binlerce fakir aile Ramazan ayında sofrasında sıcak yemek bulmanın sevincini yaşayacak . İFTARLARDA BULUŞUYORUZ Deniz Feneri yardımlarını bu yıl yine uzak diyarlara ulaştıracak . Filistin , Nijer, Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Madagaskar , Malayı , Zirnbabve , Tacikistan , Irak , Kamboçya, Bangladeş , Pakistan , Azerbaycan , Gürcistan , Somali ve diğer tüm kriz bölgeleri Ramazan ' da Deniz Feneri ' nin gıda yardımlarıyla acılarını azaltacak , şenlenecek . BİR KUMANYA DA SEN BAĞIŞLA Ramazan ' da yoksul aileleri daha fazla hatırlayıp onların dertleriyle dertlenen , sofralarını kendi sofraları gibi şenlendirmek isteyen , " yoksul bir ailenin bir aylık gıdasını karşılamak istiyorum " diyen bağışçılar " Bir Kumanya da Sen Bağışla " projesi ile 50 TL ödeyerek fakir ailelerin yüzlerini güldürecekler . İFTARİYELİK DAĞITIM Deniz Feneri ; istanbul , Ankara , izmir , Antalya , Samsun ve Erzurum ' un belirlenen noktalarında iftar saatinde yolda kalan , evine yetişemeyen vatandaşlarımız için iftariyelik dağıtacak . Bu Ramazan 250 bin kişi , orucunu Deniz Feneri ' nin dağıttığı bir bardak su ve hurmadan oluşan iftariyelik paketleriyle açacak .

İHH, RAMAZAN 'DA 54 ÜLKE VE BÖLGE İLE 54 İLDE . . .

İHH, Ramazan'da dünyada 54 ülke ve bölgede, Türkiye ' de ise 54 ilde yardım faaliyetlerinde bulunacak . Belirlenen bölgelerde ihtiyaç sahibi ailelere kumanya paketleri dağıtılacak . Yurt içinde ve yurt dışında eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi yardımı yapılacak . İHH tarafından sürekli desteklenen yetimlerin yanı sıra Ramazan ayında farklı bölgelerdeki yetimlere yönelik gıda , bayramlık elbise , eğitim ve yetimhane desteği yapılacak . İHH , zekât , fitre ve bağışlarınızı savaş , işgal , doğal afet ve çeşitli sebeplerle yoksul olan bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak . Gidilen bölgelerde belirlenen ihtiyaç kalemlerine destek olabilirsiniz . Aynî ve nakdî bağışta bulunabilirsiniz . Bir kumanya bedeli : 55 TL , bir çocuğun bayramlık elbise bedeli : 50 TL , bir kişilik iftar bedeli : 5 TL , bir öğrenci için kırtasiye seti bedeli : 25 TL

KİMSE YOK MU DERNEĞİ ' NİN "BİRLİKTE İYİYİZ" PROJESİ

 Türkiye' de ve yurt dışında yaptığı insani yardım faaliyetleriyle Türkiye'nin yardım elini yok sula ulaştıran Kimse Yok mu Derneği, Ramazan ayında yurt dışında 26 ülkede ve Türkiye'de 50 ilde yardım yapmayı planlıyor. BİR AİLEYE RAMAZAN KUMANYASI BAĞIŞLA Ramazan ' da ihtiyaç sahibi aileleri Ramazan kumanyası ile sevindirmek isteyenler, Kimse Yok mu kanalıyla yurt içinde veya dışında ( tercih ettikleri yerde ) bu yardımı gerçekleştirebilirler . Ramazan kumanyası bedeli : 65 TL .

İHH , Ramazan'da dünyada 54 ülke bölgede, Türkiye'de ise 54 İlde yardım faaliyetinde bulunacak.  Filistin, Nijer, Makedonya , Kosova , Bulqariatan , Madagaskar , Malavi , Zimbabve , Tacikistan, Irak, Kamboçya, Bangladeş, Pakistan , Azerbaycan , Gürcistan , Somali ve diğer tüm kriz bölgeleri Ramazan ' da Deniz Feneri 'nin gıda yardımlarıyla acılarını azaltacak , şenlenecek.

Cansuyu Derneği her Ramazan olduğu gibi , bu Ramazan 'da da Türkiye ' nin 81 ilinde ve dünyanın dön bir tarafında İslam alemiyle Ramazan ' ın bereketini paylaşacak. "Sofranızda onlara da yer açın " sloganıyla Ramazan kampanyasını başlatan Cansuyu , kumanya bedelini 60 İL olarak belirledi . Cansuyu Derneği özellikle kuraklık ve kıtlığın ölümlere yol açtığı, Sahra Altı Afrika, Nijer, Kamerun, Çad başta olmak üzere yine kurak bölgelerden Somali, Etiyopya ve Sudan ' da Ramazan yardımlarını yoğun laştıracak . Ortadoğu ' nun kanayan yarası Filistin'e yaptığı yardımları Ramazan'da da sürdürecek olan Cansuyu , Balkanlar'a da yardım götürecek.

Yardımeli Derneği Genel Koordinatörü Osman İlhan ; derneklerinin, dünyada Gazze, Irak , Sudan olmak üzere 7 ülke ve bölgede, Türkiye ' de ise başta Doğu ve Güneydoğu Bölgesi ' nde olmak üzere 12 ayrı ilde ve bölgede yardım faaliyetlerinde bulunacağını söyledi . İlhan , " Belirlenen bölgeler de Yardımeli ' nin gönüllü temsilcilikleri tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere kumanya paketleri dağıtılacak . Yurtiçinde ve yurtdışında muhtaç kişilere kumanya , iftar, eğitim desteğinin yanında bayramlık elbise verilmek üzere organizasyonlar yapılacaktır " dedi . İlhan , ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak kumanyaların bedelinin 60 TL , 1 kişilik iftar bedelinin ise 5 TL olarak belirlendiğini sözlerine ekledi .

Etiketler :