RAMAZAN’LA BİRLİKTE BİTMESİN

RAMAZAN’LA BİRLİKTE BİTMESİN

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Ramazanla beraber oluşan duyguların bayramdan sonra sona ermemesi, aynı coşku içinde devam etmesi gerektiğini söyledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Ramazanla beraber oluşan duyguların bayramdan sonra sona ermemesi, aynı coşku içinde devam etmesi gerektiğini söyledi.

 

Ramazan Bayramısebebiyle yazılı bir açıklama yapan Gündoğdu, bayramların, kalbî duygu ve düşüncelerin dışarıya çıktığı, köpürüp her yanı sardığı bir dostluk ve kardeşlik günü olduğunu hatırlattı.

 

“Bayram, barışma; bayram paylaşma demektir. Paylaşmak da kardeşliğin gereğidir. Mutluluklar paylaşıldıkça artarken, hüzünler de paylaşıldıkça azalır. Oruç ayı Ramazan ve Ramazan Bayramı da bu günleri en iyi hissettiğimiz zaman dilimleridir”şeklinde konuşan Ahmet Gündoğdu, Doğu Afrika’da yaşanan kıtlık ve buna bağlı olarak oluşan yoksulluğun pençesinde, ölümle mücadele eden kardeşlerimize yönelik başlatılan yardım kampanyalarının Ramazan Bayramı’ndan sonra da sürmesi gerektiğini vurguladı. Ramazan ayında başta Memur-Sen olarak milletçe yardım seferberliği başlatıldığını ifade eden Gündoğdu, “Afrika halkına karşıgösterdiğimiz yardımseverliğin, bayramdan sonra da unutulmayıp, aynı duygu ve heyecanla sürmesi, ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’Hadis-i Şerif’inin gösterdiği yolda devam etmesi gerekmektedir”dedi.

DEMOKRATİKLEŞME SÜRMELİ, YENİ ANAYASA ACİLEN YAPILMALI

Bayram mesajında,“Milletçe bir ve beraberiz. Birlik ve beraberliğimize, demokratik sisteme karşı kurulan komplolar başarıya ulaşamamış, yapanlar ise hem kamu vicdanında, hem de adli makamlarda bunun hesabını vermektedir” diyen Gündoğdu, ülkemizin geleceğinin aydınlık olduğunu,bu aydınlık geleceğin anahtarının ise yeni ve demokratik anayasa olduğunu kaydetti. Memur-Sen olarak, milletimizin nasıl bir anayasa istediğine yönelik yaptıkları çalışmayı tamamladıklarınıifade eden Gündoğdu, bu çalışmanın sonuçlarının 12 Eylül’de kamuoyuna açıklanacağı bilgisini verdi.

Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak bu güçlerinin gereği, üzerlerine düşeni yaptıklarını belirten Gündoğdu, yasama ve yürütme makamındaki sorumluluk sahibi kişi ve kurumlarla siyasi partilerin de aynı gayreti göstermesi gerektiğini, demokratikleşmenin tamamlanması ve kalıcı olması için yeni anayasa üzerine mutabakatla çalışması gerektiğini kaydetti.

 

Ramazan’ın ardından bahşedilen bayramı, adına ve anlamına yakışır şekilde kutlama ve yaşamanın bütün inananların hakkı olduğunu da dile getiren Gündoğdu, mesajının sonunda küslerin ve dargınların barışması, birlik ve beraberlik yolunda tahrik ve komplolara inanılması çağrısında bulundu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.